2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'da okullar polise emanet

Çorum'da polis sorumluluk alanı içerisinde bulunan her okula bir polis irtibat görevlisi görevlendirilirken, irtibat görevlileri öğrencilerin her türlü güvenlik önlemini alarak eğitimlerini tamamlamalarını sağlayacak.


Emniyetin 'Huzurlu Okul, Huzurlu Kent' projesi hayata geçerken, okullarda görevlendirilen polisler, okul ve öğrencilerle işbirliği yaparak, olumsuz olayların önüne geçilecek.
İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan proje ile polis sorumluluk alanı içerisinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında okul ve öğrenci güvenliğini sağlamaya yönelik olarak okul idarecileri ile işbirliği yapmak üzere Emniyet Müdürlüğü rütbeli personelinden her okul için bir irtibat görevlisi belirlendi.


Okullarda görevlendirilen polisler okul çevrelerinde bekleyen kişilere anında müdahale ederken, resmi polis ekipleri de her okul giriş ve çıkışında okul önlerinde önlem alacaklar.


Çocuk Şube Müdürü Mustafa Uluhan Baysal, okul önlerinde bekleyen ve öğrencileri rahatsız edecek kişilere asla müsemma gösterilmeyeceğini belirterek, "Çocuk ve gençlere zarar verebilecek hareketlerin her geçen gün yaygınlaşma eğilimi göstermesi, özellikle eğitim çağındaki çocuklara yönelik şiddet hareketleri, kötü alışkanlıklar, çocuklar ile gençleri suça iten faktörlerin varlığı, bu konuda kolluk güçlerini diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışmaya zorunlu kılmaktadır" dedi.

Okullarda görevlendirilen polislerin yalnızca baktıkları okul ve çevrelerinden sorumlu olduklarını belirten Çocuk Şube Müdürü Mustafa Uluhan Baysal, "Böylelikle okullardaki polisler hangi öğrencilerin suça eğimli, hangi öğrenciler başkaları tarafından tehdit ediliyor, ya da rahatsız ediliyor, anında öğrenme imkanı olacak ve olaylara daha erken müdahale etme imkanına sahip olacağız. Çorum'da bulunan 30 ilk, orta, lise ve üniversite ile yüksek okullarda polisler görev aldılar ve okullarla işbirliği içerisine girdiler" diye konuştu.


Okullarda polis görevlendirmesinden oldukça memnun olan okul yöneticileri, okullarında oluşabilecek olaylara karşı daha erken müdahale imkanı bulunmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, "Emniyet Müdürlüğü'nün uygulaması okullarımızı rahatlattı. Böylelikle okullarda güvenlik görevlisi bulundurmak zorunda kalmıyoruz. Okul önlerinde bekleyen ve öğrencileri rahatsız eden kişilere anında müdahale ediliyor" şeklinde konuştular.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?