2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'da şok operasyon

Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ilçenin Emniyet Müdürü Cengiz Alat'ın da bulunuyor.

İlçe Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ilçede jandarma güçleri fuhşa yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda ilçede hayat kadınları ile fuhuş yapan ve bunlara aracılık yaptıkları belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ilçe emniyet müdürünün de bulunması dikkat çekti. Gözaltına alınan bazı zanlılar önce İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldüler. Buradaki sorgularından sonrada bazı zanlılar adliyeye sevk edilirken; bazıların ilçe Emniyet Müdürü Cengiz Alat ile bazı şüphelilerin savcılık sorguları sürüyor.

İlçe kaymakamı G. Osman Bilgin ve Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman, kaymakamlık binasında bir araya geldiler. Bilgin ve Karaman gazetecilere bilgi vermekten kaçınırken, şehir dışında bulunan Çorum Valisi Mustafa Toprak, ''Bu aşamada benim bir şey söylemem yanlış olur. Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir çalışma var, dün fuhuş operasyonunda 12-13 kişi gözaltına alınmıştı. Hassas bir konu olduğu için net bir açıklama yapabilecek durumda değilim. Birkaç saat içinde kimin neyle suçlandığını bilme imkanı olabilecek. Sungurlu Emniyet Müdürü gözaltına alındı veya alınmadı diyemem. Konu şu anda savcılık aşamasında. Bu aşamada benim bir şey söylemem yanlış olur'' dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 19:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?