5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da temizlik kampanyası

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde başlatılan temizlik atağı öncesinde işçileri ziyaret eden Başkan Atlamaz, burada işçilerle çay ve simit ile kahvaltı etti.


Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Özen, Saim Balcı ve Selim Seven ile Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş ve Belediye müdürlerinin katıldığı ziyarette işçilerle sohbet ederek onlara moral veren Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum’un doğalgaz çalışmaları sonrasında hızla kirlendiğini belirterek, "Çorum halkı bu kirliliğe alışmadan belediye olarak temizlik atağına geçtik. Türkiye’de rekor sayılabilecek bir zamanda doğalgaz çalışmalarını tamamlayan Çorum’un şimdi eski temiz imajını bu çalışma sayesinde kazanacak. Bir kaç gün içersinde pırıl pırıl bir Çorum’u hayata geçireceğiz. Doğalgazın izlerini sileceğiz" diye konuştu.


Çorum’un hava kirliliği konusunda Türkiye’nin en kirli şehirlerinden biri olduğunu hatırlatarak, bunun giderilmesi için doğalgazın çok önemli bir kaynak olduğunu ve bu bilinçle hızlı davranarak kısa sürede Çorum’u doğalgaza kavuşturduklarını anlatan Başkan Atlamaz, "Çorum hava kirliliği konusunda çok kötü durumdaydı. Doğalgaz konusundaki çalışmaları 3-4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Diğer şehirler hala buna inanamıyor. Şimdi yapmamız gereken Türkiye’nin en temiz şehirlerinden birisi olarak bilinen kentimize bu imajını yeniden kazandırmaktır. Bu amaçla ciddi bir çalışma içersine girdik. Bugün burada bunun startını vereceğiz ve belediye çalışanlarımız kısa sürede şehrimizi eskiden olduğu gibi pırıl pırıl hale getirecektir. Bu konuda işçi kardeşlerimizin yoğun bir gayret göstereceğine inanıyorum. Çorum’da alarm vermiş durumdayız ve bunu sonucunu da kısa sürede alacağımızdan eminim" dedi.


Çorum’da doğalgaz konusunda 5 yılda yapılamaz denilen işi üç ayda tamamladıklarını ve her nimetin bir külfeti olacağını belirten Turan Atlamaz, "Doğalgaz konusunda Türkiye’de örnek olduk. Tüm Çorum’u kısa sürede örümcek ağı gibi doğalgaz hatları ile donattık. Doğalgaz alacak 22 şehir var. Bunlardan 19’unda çalışmaya başlandı ama biz bitirdik. 5 yılda tamamlanabilecek işi üç ayda tamamlayınca bazı sorunlar olacak. Çorum önderliğini göstererek Türkiye’de rekor kırmıştır. Benim arkadaşlarım bile bu işin bu kadar süre içersinde biteceğine inanmıyordu. Doğalgaz çalışmalarının sürdüğü 3 ay içinde vatandaş isyan etti. Ya biz bu işi yavaş yavaş sorunsuz halletme yoluna gitseydik ve yıllarca sürdürseydik o zaman ne olurdu? Ufak sorunlar zamanla giderilebilir. Belediye’nin Kent Bilgi Sistemi tamamlanmak üzeredir. Bu bitirilince yapılacak her iş bilgisayar tarafından milimetrik hesaplanarak yapılacaktır" şeklinde konuştu

"GECİKMİŞ BORÇLARIMIZI ERİTME ÇABASINDAYIZ"
Başkan Atlamaz ayrıca, geçmiş dönemdeki faiz sisteminden dolayı Belediye olarak halen borç ödediklerin, ancak göreve geldikleri günden bugüne kadar bu yapıyı düzeltmek ve daha fazla yatırım yapabilmek için kendi kaynaklarını oluşturma gayreti içersinde olduklarını açıkladı.
Çorum Belediyesi’nin gelirlerinin belli olduğunu ve bunun için iyi plan yapmak zorunda olduklarını hatırlatan Başkan Atlamaz, "Hem yatırım hem de acil ihtiyaçlar var. Geçmişteki faiz sisteminden kaynaklanan büyük bir borç altına girdik. Biz bunu çözmek için bir program dahilinde çalışıyoruz. Bu borçlar olmasaydı belediyenin durumu çok farklı olurdu. Belediye’nin personel ve makina eksiği olduğunu biliyorum. Ama benim için önemli olan işçinin alınteridir. Sendikacılıktan gelen bir kökenim olduğu için işçi maaşını ödeyemezsem ben biterim. Bu konuda zor günleri birlikte aştık. Bugün alınan tedbirler nedeniyle İller Bankası’ndan para gecikse bile biz kendi kaynaklarımız ile işçimizin parasını ödeyebilecek durumdayız. İşçi maaşları gecikmesin diye geçmişte kredi bile kullandık. Sizin en verimli bir şekilde çalışmanız için ne gerekiyorsa zamanla yapılacaktır. Ama her şey bir program dahilindedir. Saat gibi çalışan bir Belediye’yi bir iki sene içinde yakalayacağız" diye konuştu.
Belediye Başkanı Turan Atlamaz ve beraberindekiler konuşmaların ardından kendilerine sabah kahvaltısı olarak ikram edilen çay ve simitleri afiyetle yediler. Kahvaltının ardından temizlik seferberliği başlatan Başkan Atlamaz, temizlik işçilerine başarı diledi.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 10:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?