4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Çorum'da yağlı güreşler kıran kırana geçti

Namazgah Yağlı Güreşleri, Namazgah Güreş Stadı’nda yapıldı. Güreşlere 13 sıklette 350 güreşçi katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşleri yaklaşık 3 bin güreşsever izledi.

Güreşleri, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar Belediye Başkanı Turan Atlamaz, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve çok sayıda vatandaş izledi. Namazgah Yağlı Güreşleri’nin onur konuğu ise Türk güreşinin efsanevi isimlerinden Mahmut Atalay oldu.

Minikler kategorisinde yapılan güreşlerle başlayan müsabakalar, büyük bir çekişmeye sahne oldu. 49 pehlivanın er meydanına çıktığı başaltı güreşlerinin finalinde Emin Koçak, Halis Küçük’ü yenerek, başaltı pehlivanı oldu. Başaltında Halis Küçük ikinciliği elde ederken, Çorumlu bir başka pehlivan Fikret Genç de üçüncü oldu.

Kırkpınar’da mücadele eden birçok başpehlivanın da katıldığı başpehlivanlık güreşlerinde finalde Çorumlu rakibi Murat Gençtürk’ü yenen Recep Kara, başpehlivan oldu. Başpehlivanlık güreşlerinde Murat Gençtürk ikinci olurken, üçüncülüğü Ramazan Yanar elde etti.
Öte yandan güreşlerde dereceye giren pehlivanlara para ödülü verilirken, Çorum dışından gelen pehlivanların da masrafları karşılandı.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 10:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?