3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'dan bir 'Pavarotti' geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın, 25. Uluslararası Çorum Hitit Festivali kapsamında verdiği konserde sahneye çıkan ses görevlisi Gürhan Ketenci, kot pantolon ve tişörtüyle sergilediği performansıyla ünlü tenor Luciano Pavarotti'yi aratmadı.

Konser salonunu tıka basa dolduran Çorumlular'dan bazıları seslendirilen eserlere eşlik ederken, bazıları uyumayı tercih etti.

25. Uluslararası Çorum Hitit Fuarı'nın 5. günkü etkinlikleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseriyle tamamlandı. Çorum Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen konsere ilginin yoğun olduğu gözlendi.

Şef Yılmaz Beyaz yönetimindeki Orkestra, solist Oya Eldemir'in yorumuyla, değişik gelir ve kültür grubundan vatandaşların oluşturduğu geniş yelpazeli seyirci kitlesine unutulmaz bir gece yaşattı. Türkçe, Azerice ve İngilizce seslendirilen parçalara Çorumlular eşlik etmeye çalışsa da, bazıları uyumayı tercih etti. Orkestranın ayakta alkışlandığı final bölümünde bile uyumayı elden bırakmayan Çorumlu bir vatandaş, programın sonuna kadar koltuğundan kalmadı.

Bu arada, gecenin sürprizi ise orkestranın ses masasında görevli Gürhan Ketenci'nin seslendirdiği parçalar oldu. Kot pantolon, spor ayakkabı ve tişörtle sahneye gelen Ketenci, okuduğu iki parçayla Çorumlular'ın beğenisini topladı. Ketenci, sesi ve yorumuyla Pavarotti'yi aratmadı.

Konserin sonunda sahneye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ve Belediye Başkanı Turan Atlamaz, sanatçılara günün anısına plaket ve çiçek takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 13:06:47
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 12:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?