8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Çorum'dan su tasarruflu klozet

Çorum’da özel bir firma (Ece banyo) küresel ısınmanın yarattığı kuraklığa önlem olarak, normelden az suyla tam temizlik yapan bir klozet imal etti. Avrupa standartlarına göre 6 litre su ile yapılan tam temizliği 4.5 litreye indirdiklerini söyleyen firmanın yönetim kurulu başkanı Erdem Çenesiz, “Bu rakam her aile için yıllık 25 ton su tasarrufu demektir.


Bugün bazı evlerde klozetten tasarruf yapmak için su deposuna dolu pet şişeler konuluyor. Ancak bu tasarruf değil daha fazla su tüketimine yol açıyor. Çünkü tam temizlik yapılmayınca sifon ikinci kez çekilmek zorunda kalınıyor” dedi.

Türkiye’yi tehdit eden susuzluk sorununa firmalar da çözümarayışına girdi. Çorum’da faaliyet gösteren Ece Banyo, küresel ısınmanın yarattığı kuraklığa karşı su tüketimini azaltmak amacıyla yeni bir klozet türü imal etti. 4.5 litre su ile gerekli temizliği yapabilen klozet ile evlerde su tasarruna gidileceği bildirildi. Avrupa ülkelerinde 6 litre su ile yapılan temizliğin, üretilen klozet ile 4.5 litereye düşürüldüğünü söyleyen firma Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, “Bu sayede ortalama bir ailede yıllık 25 tona varan su tasarrufu sağlanabilecek” diye konuştu.



Mustafa DEMİRER/dha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 17:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer IP: 88.231.149.xxx Tarih : 5.08.2007 17:23:17
helal olsun size durmak yok yola devam dostlarım