3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorumgaz'ın deposuna yıkım şoku

Çorumgaz ana deposu, milli emlak arazisi üzerine yapıldığı gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Çorumgaz yöneticileri ise yıkıma tepki gösterdi.


Alınan bilgiye göre, milli emlak arazisi üzerine kurulduğu gerekçesiyle Çorumgaz ana deposu ile ilgili davayı kazanan belediye, Çorumgaz şirketine ana deponun boşaltılması için 15 günlük süre verdi. Çorumgaz ise, ihalesini aldıkları 5 ilin malzemesinin ve 187 müdahale cihazlarının burada bulunduğunu belirterek, taşınmanın kısa sürede olamayacağını belirterek, depoyu boşaltmayacağını söyledi. Verilen sürenin dolmasının ardından depo yıkıldı. Yıkım esnasından küçük çapta gerginlik yaşandı.


Yıkımın yapılacağı sıralarda Çorumgaz ana deposuna giden Çorumgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı, Nisan ayına kadar süre istediklerini ancak bu sürenin verilmediğini belirterek, karara tepki gösterdi. Çorumgaz yöneticileri yıkımı alkışla protesto ettiler.


Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, bölge ana deposunda elektronik cihazların bulunduğunu ve böylesi büyük bir deponun biranda boşaltılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Çorumgaz ana deposunu şuan itibari ile kapatmış bulunuyoruz ve şuanda 187 işlemleri yapılamaz hale geldi. Olası bir felakette Çorumgaz olaylar karşısında sorumlu değildir" diye konuştu.


Çorum Belediyesi yetkilileri ise bölgede ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, Çorumgaz'ın kendilerine verilen süreyi boşa geçirdiğini ve depo boşaltılması konusunda hiçbir adım atmadığını ifade etti ve yıkımın mahkeme kararı ile gerçekleştiğini vurguladı.


Konuyla ilgili Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'ndan da bir açıklama yapıldı. Tarafların uzlaşması istenen açıklamada, "Odamız üyesi ve ilimizin güzide şirketlerinden Çorumgaz A.Ş'nin eski fidanlık ve itfaiye arkasında bulunan hizmet binası alınan karar gereğince 04 Aralık 2008 tarihinde yıktırılmıştır. Çorumgaz A.Ş., Çorum halkına bir yerde amme hizmeti sunan, acil durumlarda yangını önlemek için 24 saat ekip bulundurup, hazır halde bekletmesi gereken ve her arıza ve gaz kaçağında anında cevap vermesi mükellefiyeti olan bir şirkettir. Karşılıklı olarak tarafların uygun zamanda anlaşabilecekleri cihetine gidilmeksizin, böyle bir işlemin yapılmasının gerek Çorumgazı, gerekse Çorumgaz A.Ş.den istifade eden vatandaşlarımızı zor durumda bırakacağı aşikardır" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 09:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?