5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorumlu esnaf dertli

ÇESOB Binası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas ve Murat Yıldırım, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, ÇESOB Başkanı Arif Erdal, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Haşim Ahlatçı ile çok sayıda il ve ilçe oda başkanı katıldı.


Toplantının açış konuşmasını yapan Çorum Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Arif Erdal, ilin en büyük sorunun yol sorunu olduğunu kaydetti. Erdal, Çorum-Ankara, Çorum-Samsun ve Çorum-Yozgat yollarının biran önce tamamlanarak hizmete sunulması gerektiğini kaydederek, her gelen hükümetin adeta ağızlarına sakız yaptıkları yol çalışmalarının biran önce bitirilmesini istedi.


Çorum Üniversitesi’nin de en kısa süre açılmasını isteyen Arif Erdal, "Artık Çorum’un daha fazla beklemeye tahammülü kalmadı. Üniversitenin en kısa sürede açılması gerekir. Çorumlular üzerlerine düşen görevi yapmıştır, şimdi sıra hükümetindir" diye konuştu.

Çorum esnafı olarak devletten fazla bir beklentilerinin olmadığını kaydeden Arif Erdal, sadece esnafın devlet dairelerindeki bürokratik işlerin azaltılmasını istedi.


Toplantıda ayrıca söz alan oda başkanları karşılaştıkları sıkıntıları anlatırken, toplantıya katılan AK Parti Milletvekilleri Agah Kafkas ve Murat Yıldırım, oda başkanlarının isteklerini not alarak, sorularını yanıtladılar. 4 saat süren toplantı sonunda oda başkanları diğer milletvekillerinin katılmamasına sitem ederek, "En azından sorunlarımızı aktaracak vekiller buluyoruz" diyerek kendilerini teselli ettiler.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 10:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?