30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorumlu işadamı pazar arıyor

Hitit Sanayici ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD) tarafından, Çorum iş dünyasının yeni pazarlara açılması amacıyla Senegal'e dış ticaret heyeti gezisi düzenlendiği bildirildi.

HİTİTSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, KOSGEB tarafından da desteklenen gezi 19-23 Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geziye Türkiye'den 120 işadamı katılacak ve Senegal'e yakın ülkelerden de gelecek 500 iş adamı ile görüşmeler yapılacak.

HİTİTSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle son krizle daralan pazarlara alternatif pazar arayışları, üretim maliyetlerinin düşük olduğu coğrafyalara yöneliş, düşük kar marjlarının yerine daha geniş pazarlarda yüksek kar oranlarıyla üretim yapma isteğinin iş dünyasını bir arayışa yönelttiğini söyledi.

Batı Afrika'nın önemli ülkelerinden Senegal'de iş ve yatırım imkanları araştırmak üzere bir ön araştırma gezisi düzenlediklerini ifade eden Benli, ''İncelemelerimiz neticesinde Afrika'nın bu önemli pazarını değerlendirmemiz gerektiği kanaati oluştu. Bağlı bulunduğumuz ANFED'in de katkılarıyla bölgesel bir İş Geliştirme Zirvesi Yapılması kararlaştırıldı. İş dünyasında tek bakir kıta şu an için Afrika ve açılım yapma düşüncesinde olan iş adamlarımızın çok geç kalmadan bu ülkeleri keşfetmesi gerekir'' diye konuştu.

Senegal'in güvenlik sorunu olmayan ticarete açık bir ülke olduğunu vurgulayan Ahmet Benli, şunları söyledi:

''Batı Afrika;nın ulaşım ve ticaret kapısı konumunda olan Senegal, tarım, tarım makineleri, gıda, gıda ambalaj ve üretim makineleri, tekstil, inşaat, müteahhitlik ve makine olmak üzere çok sayıda sektör açısından cazip bir pazar durumunda. Tekstilde ABD'nin kota uygulamadığı, Dubai, Güney Afrika, Avrupa ve ABD;ye günlük seferlerin yapıldığı ülkede yatırımcılar için birçok teşvik ve kolaylıklar var. Özellikle kriz dönemini fırsata çevirip işadamlarımıza yeni yatırım kapıları açmak istiyoruz''

Senegal gezisine katılmak isteyen Çorumlu işadamlarının HİTİTSİAD'a başvurmaları gerektiği bildirildi.
 

A.A
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 20:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?