3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorumlu'ya 'Toplu Konut' müjdesi

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Çorum’a bin 680 toplu konut yapılacağı müjdesini verdi. Yıldırım, ilk etapta 300-350 konut inşa edileceğini bildirdi.

 Küçük sanatçı Öncü Benli’nin resim sergisine katılan ve burada ayak üstü kısa bir basın toplantısı yapan Milletvekili Murat Yıldırım, toplu konut ile ilgili girişimlerinin sonuç verdiğini, TOKİ Başkanvekili Ercan Traş’la önceki gün bir görüşme yaptığını ve görüşmenin olumlu sonuçlandığını söyledi. Toplu Konut İdaresi’nin Celil Kırı mevkiinde bin 680 konutu öngördüğünü açıklayan Yıldırım, ilk etapta 300-350 adedinin yapılmasının planlandığını belirtti. Milletvekili Yıldırım, talep olduğu sürece toplu konutun 2. ve 3. etabının da yapılacağını ifade ederek, toplu konuttan hem esnafın hem de sanayicisinin faydalanacağını vurguladı. Yıldırım, "Çorum dışında yaşayan Çorumlular da yatırım yapmak için memleketlerini tercih edecekler" dedi.

Yıldırım, TOKİ’nin Çorum’da ilk etapta yaptıracağı 300-350 konut ihalesinin 14 Şubat 2004 Pazartesi günü ilan edilerek hafta sonu da ihale çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Son günlerde Çorum için birbiri ardına güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, "Obruk Barajı’nın Hidroelektrik Santrali ihalesi yapıldı. Obruk Barajı’nda en geç 2 yıl sonra enerji üretimine başlanacak. Teşvik kapsamına alınan Çorum’da bu yıl çok ciddi çalışmalar yapılacak. Özellikle yatırım konusunda Çorum dışında yaşayan veya yatırım yapmak isteyen başka memleketlerden insanların teşvikten yararlanarak, yeni tesisleri Çorum’a kazandırabilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 13:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?