7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Çorumspor'da karmaşa

Türkiye 3. Futbol Ligi takımlarından Çorumspor'da, dün kendi sahasında oynanan ve 2-0 mağlubiyetle sona eren Bulancakspor maçının ardından yönetim kurulu tarafından görevine son verilen teknik direktör Ahmet Ertem, "İstenmediğim yerde durmam, inşallah beni gönderen yönetim haklı çıkar ve herşey Çorumspor'un menfaatine olur" dedi. 

Ahmet Ertem, yardımcısı Orhan Anıl ve kaleci antrenörü Ali Müslüm ile birlikte Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını, ancak ligin ilk haftalarında bu denli çok zorlanacaklarını tahmin etmediğini belirterek, "Yönetimden sabır ve hoşgörü bekliyorduk. Yönetimin daha Araklıspor maçı sonrasında hoca arayışına girmemesi gerekliydi. Futbol sabır işidir. Sabır, inanç ve güven önemlidir. Oluşan tablo sonrası fatura bize kesildi. Çorumspor'a başarılar diliyorum" dedi.
Çorumspor'da yaşanan olayları büyük bir şanssızlık olarak nitelendiren Ertem, "Sezon başı şampiyonluk hedefleyerek yola çıktık. Yeni bir takım olduğumuz için ligin başında zorlanacağımızı biliyordum. 3-4 maçlık periyotta beni zor günlerin bekleyeceğini de biliyordum. Zor dediğim günler işkence gibi geçti. Futbol hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Şansızlık yakamızı bırakmadı. Futbolda bazen her şey istediğimiz gibi gitmiyor. Şampiyonluk hedefiyle yola çıktığımız bir sezonda ligin 4. haftasında fatura bize kesildi. Daha sabırlı davranılmasını isterdim. Ligin ilk haftasında hoca arayışlarına girilmesi beni çok etkiledi" diye konuştu. 

Çorumspor'un her şeye rağmen şampiyon olacağına yürekten inandığını belirten Ertem, oldukça kaliteli oyuncular transfer edildiğini vurguladı. Hazırlık döneminde fazla maç yapamadıkları için 'takım' olamadıklarını savunan Ertem, "Bu yıl Çorumspor'un 'olmazsa olmaz' yılıdır. Eğer bu yıl da şampiyonluk gelmezse manevi kayıp da büyük olur. İstenmediğim yerde durmam, inşallah beni gönderen yönetim haklı çıkar" ifadelerini kullandı. 

Sezon başından itibaren sakatlıkların fazla olması, fazla hazırlık maçı yapamamalarının ve şansızlıklar nedeniyle takım olma hüviyetini oluşturamadıklarını anlatan Ahmet Ertem, "Takıma zararlı olduğumu bilsem ben istifa ederdim. Ama kesinlikle bu takıma ve kendime olan inançta eksik bir düşünce yaşamıyorum. Futbolda netice itibariyle böyle bir tablo çıkınca fatura sahibi biz olduk. İstenmediğim yerde durmam. Başarısız bir tablo sonunda fatura teknik direktöre kesildi. Çok zor bir dönem geçirdik. Fikstür lehimize dönecekken, böyle bir tablo oldu. Çorumspor'a başarılar dilerim" şeklinde konuştu. 

Şampiyonluk stresinin takım üzerinde baskı oluşturduğunu dile getiren Ertem, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Şansızlıklar bir türlü yakamızı bırakmadı. Çorumspor inşallah bu talihsizlik zincirini kırar ve hedefe ulaşır. Yönetimin yanı sıra kamuoyunda da sabır, inanç ve güven duygusu olmalı. Başarıyı çok istememize rağmen kaos ortamından etkilendik. Sahada futbocuların ayakları istiyor ama beyinlerindeki stres hormonu onları olumsuz yönde etkiliyor."

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 23:36:00
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 07:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
boran asil IP: 81.214.68.xxx Tarih : 30.09.2006 13:29:59
kimse bu kadar zalim olamaz yönetimin kendine güveni yok ilkönce çünki rakib tarafdan çekindikleri için nerdeyse rakiblerinin istediklerini yapamaya çalışıyorlar ahmet nertem ve orhan anıl'ın samsun ve türkiye genelinde kaliteli ve bir okadar bilgili pldukları kesinlikle tartışılamaz çünki ben çok iyi tanıyor ve güveniyorum bu kadar kısa zamanda neredeyse kadronun tümü değişmişken ilk hafatalarda çok büyük başarıların beklenmesi takım üstünde olumsuz etki yapmışolabilir.ama ben diyorumki bu takım onlarsız başarılı olamazlar vede yönetim kesinlikle hocanın işine karmıyacak buda onların kulana küpe olsun!!!!!!!!!!!!