3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'u kalkındıracak rapor

Çorum Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇORUMSİAD) tarafından, sanayicilere yönelik proje ve alt yapı hazırlanmasına destek amaçlı "Çorum Gelişim Raporu" hazırlandı.

Hazırlanan rapor hakkında açıklama yapan ÇORUMSİAD Başkanı Erdem Çenesiz, sivil toplum örgütlerinin temel şartlarından birisinin toplumun çeşitli kesimlerinden gelen talepleri ve fikri açıdan kamuya ulaştırdıklarını belirterek, Çorum’da yapılabilecek bazı projeleri "Çorum Gelişim Raporu" adı altında sunduklarını söyledi. Hazırlanan raporla sivil toplum örgütlerinin kendi güçleriyle neler yapabileceği gerçeğini ortaya koyarak, bir araya gelmek suretiyle "Çorum Gelişim Platformu" oluşturması gerektiğini ifade eden Erdem Çenesiz, "Sivil toplum örgütleri bir araya gelerek oluşturulacak birliktelikle AB fonlarından daha kolay pay alma ve projeleri kabul ettirme imkanı bulacaktır. Örneğin ÇORUMSİAD olarak geniş kapsamlı bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Projeyle tüm iş aleminin ihtiyaç duyduğu eğitimlerin verileceği Eğitim Merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu merkezde dil eğitimi, kurslar ve işyerlerinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim vermek istiyoruz. Ancak bu proje büyük bir proje. Bu projenin hayata geçirilebilmesi için Gelişim Platformu oluşturulmalıdır" şeklinde konuştu.

Hazırlanan raporda, Çorum’da kurulacak Hitit Üniversite bünyesine Kiremit ve Tuğla Yüksek Okulu, İngilizce İşletme Yüksek Okulu, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Çorum’da turizmin geliştirilmesi için yapılacak uygulamalar, Çorum’un ulaşım sorunlarının giderilmesi, Çorum sanayisinin gelişimi, Çorum’da fuar ve sergi alanlarının oluşturulması, Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerinin geliştirilmesi, Toplu konutların gerekliliği, tafik sorunlarının giderilmesi, sosyal hizmetler çalışmalarıyla ilgili olarak neler yapılabileceği konusunda fikirler veriyor. Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Erdem Çenesiz, ÇORUMSİAD ve TSO işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Marka Güçtür" paneli düzenlediklerini bildirdi.

Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, ünlü Gazeteciler Ertuğrul Özkök, Taha Akyol, Fatih Altaylı, İsmet Berkay ve Mehmet Yılmaz’ın katılacağını belirten Erdem Çenesiz, düzenlenen programla Çorum’un tanıtımına katkı sağlayacaklarını ve aynı zamanda Çorumlu sanayici ve işadamlarının markanın önemi ve gerekliliği konusunda bilgilendirileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 17:21:28
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 16:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?