3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'u savaş alanına çeviren zanlılar adliyede

Çorum’da, önceki gün 2 grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı olayın failleri bugün adliyeye sevkedildi.

Edinilen bilgiye göre, Mimar Sinan Mahallesi Cemilbey Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Ali E. (23), Mustafa G. (28), Ömer Ç. (40), Erkan D. (29) ile Ali S., Samet D. ve İsmail Y. tartışmaya başlamış, ardından tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine, taraflar arabalarında bulunan pompalı tüfeklerle birbirlerine ateş etme başlamıştı.

Olayla ilgisi bulunmayan 22 yaşındaki Muhasebeci Tuncay Ahıska, vurularak olay yerinde hayatını kaybederken, Ali E., Mustafa G., Ömer Ç. ve Erkan D. de yaralanmışlardı.

Olaydan sonra harekata geçen Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü’ne bağlı cinayet masası dedektifleri, yaptıkları operasyon sonucu Çorum doğumlu A.S. (33), Yozgat doğumlu Y.D. (39), Mecitözü doğumlu M.Y. (38), Çorum doğumlu A.K. (18), S.E. (21), H.G (22), H.G. (37), T.T (21), M.P. (24) ile Almanya doğumlu M.D. (29) olayın şüphelileri olarak gözaltına alınmıştı.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan 10 kişinin yağma, yol kesme, fuhşa aracılık etmek, bıçak ve tabancayla yaralama, karşılıklı darp olaylarından sabıkalı oldukları belirlenirken, zanlılar polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında adam öldürme ve silahlı çatışma yapmak suçlarından adliyeye sevkedildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:16:11
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 16:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?