8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Çorum'un çöpleri değerlendirilecek

Çorum Belediyesi, kurmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi için çalışmalarını hızlandırdı. 

Çorum İli Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliği'nin (ÇÇYB) Meclisi toplanarak, kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin işlevi ve kapasitesi ile Belediyelere katkısı değerlendirildi. Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın başkanlık ettiği toplantıya, Alaca Belediye Başkanı Fuat İstanbullu, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif ve Osmancık Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun katıldı.

Çorum Belediyesi öncülüğünde 4 ilçe belediyesinin ortaklaşa kurdukları birlik ile bertaraf tesisinin işletileceği ve diğer ilçelerinde bu birliğe üye olarak alınacağı kaydedildi. Çorum Belediyesi, kurmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi için kentin çöp envanterini çıkartıldığı ve bir şirketinde yapılacak tesis ile ilgili olarak genel bir rapor hazırladığı kaydedildi. 

Çorum'un genel bir çöp analizinin çıkarılacağını ifade eden Belediye Başkanı Turan Atlamaz, ''Daha önce kış ve yaz mevsiminin çöp analizleri yapıldı. Şehrin değişik bölgelerinden alınan çöpler ışığında Çorum'un kışlık ve yazlık çöp envanteri çıkarıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında Çorum'un genel bir çöp analizi yapıldı. Buna göre de Çorum'a en uygun Katı Atık Bertarafı Tesisi kurulacak'' dedi. 

Yapılan toplantıda, Çorum İli Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliği'nin ismi 'Çorum Belediyeler Çevre Birliği' olarak değiştirildi. Ayrıca Çorum Belediyeler Çevre Birliği'nde görev bölümü de yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 12:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRULLAHKAYA IP: 88.229.58.xxx Tarih : 23.02.2007 19:13:52
BU YORUMUNUZ ÇOK GÜZEL ÇORUM İÇİN GÜZEL OLACAK