3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Çorum'un eski fotoğraflar'ı sergisi

Çorum'da, 25. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında, Devlet Tiyatrosu Sergi Salonu'nda, Kent Arşivi'nin katkılarıyla, 'Çorum'un Eski Fotoğrafları' sergisi açılacak.

Festival boyunca ziyarete açık olacak sergi, yaklaşık 120 eski Çorum fotoğrafından oluşuyor. Çorum Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi, yakın bir zamanda kurulmasına rağmen, her geçen gün bağışlarla büyüyor. Kent Arşivi'ne bugüne kadar 3 bin 500'den fazla fotoğraf ile 500'den fazla Osmanlıca ve Türkçe kitap bağışlandı.

Fotoğraf ve kitabın yanı sıra berat ve fermanların da bağışlandığı Çorum Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi, her geçen gün bağışlarla büyüyor. Kısa sürede Kent Arşivi'nde oluşan Çorum'un tarihi ile ilgili Çorum'un eski fotoğraflarını Çorumlular'la paylaşmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Turan Atlamaz, bu amaçla, "Çorum'un Eski Fotoğrafları" sergisinin festival boyunca, Devlet Tiyatro Salonu Sergi Salonu'nda sergileneceğini belirterek, "Böylece hemşehrilerimiz geçmişini, ecdadını, büyüğünü, mimarisini, kültürünü, kısacası Çorum'un tarihini yakından tanıma fırsatını bulacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 05:21:35
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 17:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali uzuner IP: 85.99.53.xxx Tarih : 7.07.2005 18:10:06
arkadaşlar bence resim arşivi ğeçmişteki güzellikleri ve yapılacak olan güzellikleri içermeli ve daha fazla resim konmalı.ama sizler neyi nasıl nerde olacagını bilenlerdensiniz.yinede sizleri tebrik ediyorum başarılar sizlere trbzdan sevgiler