2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'un ilk aday adayı İskilip'ten

Çorum'da AK Parti'nin ilk Belediye başkan aday adayı İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk oldu.


İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Anitta Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile Çorum Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.
Modern bir şehir olma yolunda ve dünya şehirciliğini kazandırmak amacıyla Belediye Başkan aday adayı olduğunu belirten Orhan Öztürk, "Ben Çorum'u her şeyi ile bir dünya yapabileceğime inanıyorum, Bunun için Çorum Belediye Başkanlığına adayım" dedi.

Çorum'da yapacaklarını sıralayan Belediye Başkan aday adayı Orhan Öztürk, "Çorum'un imar alanını üç misli büyüteceğiz. Dünyaya açık, fonksiyonel bir belediyecilik anlayışını Çorum'da uygulayacağız. Gençliğimiz önce kendine güvenen dünyayı, tarihini ve kültürünü bilen tanıyan, dünyanın nereye gittiğini kişiler yapabilmek için ortam hazırlamak. Bu çerçevede Çorum'un en az 500 gencini belediyecilik eğitimi için yurt dışına başta ABD olmak üzere mastır yapmaları amacıyla göndereceğiz. Çorum sanayisinin, iş
hayatının hatta siyasetinin kadro ve anlayışlar açısından zenginleşmesinin bilinen yegane yolu budur ve biz bu metotları Çorum'da uygulayacağız. Yaşlı, fakir ve mağdur insanlara sadece maddi değil manevi alanda da destek verecek projeler uygulayacağız. Biç Çorum'da farklı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız ve bu çerçevede takdir başta hemşerilerimizin, teşkilatımızın ve genel merkezimizindir" diye konuştu.

PİŞMANLIK DUYMADIM
Denizli Valiliği görevinden istifa ederek İskilip Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Orhan Öztürk, "Benim dönemimdeki birçok arkadaşlarımız şuanda makam olarak çok iyi yerlerdedir. Ben kendi memleketime daha iyi hizmet etmek ve kafamdaki projeleri ilçeme uygulamak amacıyla Belediye Başkanlığını tercih ettim. Pişman değilim. Bugün olsa yine aynı tavrı gösterir ve İskilip'e aday olurdum. Bugün İskilip ilçesine yeniden aday olmamın başlıca sebebi İskilip'te yapılması gereken tüm değişiklikleri gerçekleştirdim. Bundan sonra İskilip'e daha fazla bir şey katamayacağımı için birikimlerimi Çorum'a aktarmak ve şehri dünya şehir anlayışına kavuşturmak için Çorum'a aday oldum. Ben makam peşinde koşan biri değilim. Amacım 19 yıllık devlet kademesindeki birikimlerimi halkımla paylaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.

GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞ KIZ GİBİYİZ
Belediye başkan adaylıklarının hizmet yarışı olduğunu anlatan İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, aday adaylarına ilginç bir benzetme yaparak, "Başkan adayları görücüye çıkmış genç kızlar gibidir. İyi görünür ve hizmetlerimizi iyi anlatırsak bizi seçecek olanların takdirini toplarız. Bu çerçevede bizler projelerimizi ortaya koyacağız ve şehre neler kazandıracağımızı anlatacağız" diye konuştu.

ÇORUMLUYUZ BİRBİRİMİZDEN SORUMLUYUZ
Çorum'da olmak ve Çorum'da yaşamanın sorumluluğu olduğunu ifade eden Başkan Orhan Öztürk, "Ben Çorum Belediye başkan aday adaylığımı açıklarken, sadece makama değil Çorum'un kalkınması ve gelişmesine katkı sağlamak amacı ile aday oldum. Eğer takdir görünür seçilir isem Çorum'a katkı sağlarım. Kazanamam halinde ise kazanan arkadaşa destek verir yardımcısı oluruz. Çünkü biz Çorumluyuz, birbirimizden sorumluyuz" diye konuştu.

YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR
Devlete büyük hizmetler yaptığını ve bu hizmetleri yerel anlamda İskilip'te uygulamaya çalıştığını anlatan Orhan Öztürk, "Bugün İskilip'te gerçekleştirdiğimiz işler, birçok ezberi bozmuştur. Bugün yaptığımız reformların meyvelerini bundan sonra hizmet edecekler mutlaka toplayacaklardır. Hantal, iş hacmini yavaşlatan, insani olmayan işe göre değil, adama göre iş anlayışı olan. Halka hizmet etmek yerine eziyet eden bir yapıdan İskilip Belediyesini çalışan, işlevsel, halkla bütünleşmiş, dünya profilini iyi görüp çalışmalarını dünya standartlarında yapan bir anlayışa getirdik. Yaptıklarımız çok eleştirildi ve önce halkımızın tepkisini çekti, ancak görüldü ki, yapılanlar kendileri için yapılmış ve ilçenin ufku açılmış, şimdi bize destek olunuyor. Biz İskilip'te yapılması gereken çalışmaları yaptık ve bizim yaptıklarımız bundan sonra Çorum'da yapacaklarımızın garantisidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 12:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemal Yapıcıoğlu IP: 139.179.197.xxx Tarih : 26.11.2008 13:14:26

Orhan beye hep destek tam destek. Böylesine bürokrasi ve belediyecilik deneyimi olan birine umarım halkımız yazık etmez.