2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'un toprakları verimli çıktı

Çorum'da yapılan toprak analizlerinde, ekim yapılan alanların oldukça verimli olduğu, ancak akılcı kullanılmaması nedeniyle topraktan yeteri kadar verim alınamadığı belirtildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi, Çorum Ziraat Odası Başkanı Selahattin Biçer, geçmişte Çorum'un kapsamlı bir toprak analizinin yapılmadığını savundu. Biçer, Çorum'da tüm köylerden örnek toprak alarak analizlerinin yapılması için kapsamlı bir proje hazırladıklarını ve yapılan toprak analizlerinde ekim yapılan alanların çok verimli olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Biçer, bundan sonraki ekimlerin tespit edilen analizlere göre ve bilimsel olarak yapılacağını kaydetti.

Bilinçli üretimin altını çizen Selahattin Biçer, "Çorum'da bilinçsiz bir üretim anlayışının olduğunu tespit ettik ve bu anlayışı ortadan kaldırmak için kapsamlı bir çalışma içerisine girdik. Köy muhtarları ile görüşme yaparak köylerinden toprak getirmelerini sağladık. Tarım Bakanlığı destekleme fonlarını da devreye sokarak Odamızın da katkısıyla toprak analizlerinin yapılması için çalışmalara başladık. Toprak analizlerini tamamladık. Çorum'da ne tür ürünlerin üretileceği ve ürünlere ne tür ilaçlama ve gübre kullanılacağı tespit edildi. Yapılan analizlerde şunu gördük ki, topraklarımız verimli, ancak yeteri kadar bilinçli ekim yapmıyoruz. Bilimsel verilere göre ekim yapıldığında çok fazla ürün elde edilecektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?