3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'un ufku açılacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Çorum Belediyesi tarafından birlikte yürütülen Kentsel Dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.


Kentsel Dönüşüm projesi Çorum Valisi Mustafa Toprak başkanlığında düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı. Toplantıya Vali Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile TOKİ temsilcileri, belediye temsilcileri katıldı.


Başkan Turan Atlamaz, Kentsel Dönüşüm Projesi ile Çorum'un ufkunun açılacağını söyleyerek, "Çorum yıllardır bekledi ve saat kulesinde karmaşaya neden olan arasta sonunda yıkılacak ve Çorum'a yakışır bir meydan kazandırılmış olacak. Kentsel dönüşüm ile Çorum'un ufku açılacak" dedi.


Projenin başladığını belirten Atlamaz, projenin kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Atlamaz, 2 yılda bitirilmesi planlanan projenin hayali bir proje olmadığını herkesin göreceğini kaydetti.


Turan Atlamaz, mevcuttaki dükkanların arsa birim metrekarelerinin 5 bin YTL karşılığında vatandaştan alınıp, son derece modern ve çağdaş dükkanların metrekaresinin 4 bin YTL'den TOKİ tarafından vatandaşa teslim edileceğini dile getirdi.
Projenin farklı etaplar halinde yürütüleceğini hatırlatan Atlamaz, yeraltı çarşısında 548, arasta birde 164, arasta ikide 228, arasta üçte 192 olmak üzere toplam bin 132 adet dükkan yapılacağını açıkladı.

TOPLAM BİN 40 ADET KONUT YAPILACAK
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ tarafından 3 tip olarak toplam bin 40 adet de konut yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Turan Atlamaz, bölgedeki toplam konut hak sahibi sayısının ise 950 olduğunu söyledi.
Turan Atlamaz, bölgede 85 metrekare büyüklüğünde 160 daire, 121 metrekare büyüklüğünde 480 daire, 132 metrekare büyüklüğünde ise 10 binadan oluşan 400 daire yapılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 20:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin BÜYÜKPATLAK IP: 81.214.66.xxx Tarih : 20.09.2008 10:17:00

Sayın belediye başkanımıza bu konuda hassasiyet gösterdiği için çok teşekkür ediyorum. Bence bu projeyi biran önce gerçekleştirmeniz acil tarafından gerekiyor. Çünkü bu ancak sizin döneminizde olduoldu yoksa bunu çorum unutsun.Yalnız projeyi gerçekleştirmek belediyenin elinde olan birşey biraz maddi bakımdan desdek çıkarsa bu iş olur.Daha fazla konuşmanın ve oyalanmanın bir anlamı yok.Birazda cesur olup buişi bitirecek.Millet kendi cebini düşünüyor çorumun geleceği kimin umrunda.Yeter artık buzamana kadar kazanan kazanmış esnaf.Çorumun geleceği araskadaki esnafın eline teslim edilmemesi gerekiyor ve yapılması lazım olan bir şey.Esnafın ve milletin zararına değilki zaten yararına bilene.