3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'un umut kapısı

Halk eğitim merkezleri tarafından açılan kurslar, vatandaşların umut kapısı oldu. İşsizliğin her geçen gün arttığı Türkiye'de Halk Eğitim Merkezleri'nde verilen kurslar yoğun ilgi görüyor. Çorum Mimar Sinan Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan özellikle köylerde açılan biçki, dikiş ve nakış kursları genç kızların yoğun ilgisini görüyor.

Kursta öğrendikleri bilgileri pratiğe döken kızlar, kendilerine iş imkanı sağlıyor. Halk Eğitim kurslarını bitiren kursiyerler, özellikle fabrikalarda kolayca iş imkanı bulurken, bazıları da kurslarda öğrendikleri ile çevrelerine dikiş - nakış yaparak ekmek parası kazanmaya çalışıyor.

Halk Eğitim merkezleri diğer branşlarda da verdiği kurslar ile yine meslek edindirmede önemli rol oynuyor. Ağaç ve meyvecilik, bilgisayar, kuaförlük, saz kursları da, en çok katılımın olduğu kurslar arasında yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 16:34:26
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 12:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şükrü Ceylan IP: 193.140.180.xxx Tarih : 25.07.2005 15:06:22
Merhaba Bu haber gerçekten beni çok etkiledi çünkü halkın okutamadığı çocuklarını sahip çıkmak onları yetiştirmek onları eğitmek tüm insanlığın görevi olsa gerek bunu herzaman gerçekleştiren Çorum Halk Eğitim Merkezine en içten sammiyetimle teşekkür ederim. Umarım ilerde bir gün bizlerde aynı göreve ortaklık ederiz.Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla