5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'un yabancı konukları

Büyükelçilerin Çorum gezisine Çek Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ile Filipinler’in büyükelçileri ile Azerbaycan, Danimarka, Hırvatistan, Hindistan, Japonya, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Polonya, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Çek Cumhuriyeti Filipinler ve Tacikistan büyükelçilerinin eşleri katıldı.


İlk olarak Yağmaksan Makine Sanayi fabrikasını gezerek incelemelerde bulunan büyükelçiler ve büyükelçi eşleri daha sonra Alapala Makine Sanayi’ni gezdiler. Ece Banyo Sanayisi fabrikasını da gezen büyükelçi eşleri burada üretilen lavabolara hayran kaldılar. Ece Banyo Sanayi yetkilileri Büyükelçi eşlerine büyük bir sürpriz yaparak fabrikanın içersindeki showrooma 15 ülkenin bayrağını astı. Kendi ülkelerinin bayrakları ile karşılaşan büyükelçiler ve eşleri kendilerine gösterilen ilgiden oldukça mutlu olurken, büyükelçi eşleri üretilen lavaboları uzun süre inceleyerek fabrika sahibi Erdem Çenesiz’den geniş bilgi aldılar.


Organize Sanayi Bölgesi gezisinin ardından Çorum Müzesi’ne gelen büyükelçiler ve büyükelçi eşleri müzedeki eserlere hayran kaldılar. Hitit Uygarlığı’na ait eserlerinin sergilendiği Çorum Müzesi’nin çok güzel olduğunu ifade eden büyükelçiler, Çorum’da bulunan eserlerin kendi ülke vatandaşları tarafından da görülmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söylediler.
Büyükelçi eşleri Çorum’un sanayisi ile tarihi ve kültürel yaşamı ile dünya kentleri arasında örnek alınacak bir il olduğunu belirterek, Çorumlu sanayici ve yöneticileri tebrik ettikler. Büyükelçiler ve büyükelçi eşleri yarın da Çorum’un tarihi ve turistik yerlerinden Boğazkale ve Hattuşa’yı gezecekler.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 10:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?