7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Cumhuriyet TIR'ı Çorum'da

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonları (TESK) tarafından hazırlanan Cumhuriyet TIR'ı, içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'e ait fotoğrafların bulunduğu sergiyi Çorum halkıyla buluşturmak için Çorum'a geldi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından hazırlanan TESK Cumhuriyet TIR'ı, içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'e ait özel fotoğrafların bulunduğu sergiyle Türkiye'yi il il dolaşmaya devam ediyor. 19 Mayıs 2006'da Samsun'dan hareket eden Cumhuriyet TIR'ı, bugün Çorum'a geldi. Toplam 64 ili gezecek olan TIR, 9 Eylül 2006'da İzmir'e giderek gezisini tamamlamış olacak.
Cumhuriyet TIR'ının sergi açılışını Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, Jandarma Binbaşı Ali Aslan, Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Akyüz ve ÇESOB Başkanı Necati Hayran birlikte yaptı. Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, sergiyi Çorumlular ile buluşturan konfederasyon yetkililerine teşekkür etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 125. yılını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını kaydeden Damatlar, daima Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkacaklarını, gelecek nesillere Atatürk'ün fikirlerini aşılayacaklarını söyledi. 

Açılışın ardından Vali Yardımcısı Fatih Damatlar ve beraberindeki yetkililer, TIR içerisindeki sergiyi gezdi. Sergi açılışına katılanlar, sergi alanında açılan deftere duygu ve düşüncelerini yazdı. Cumhuriyet TIR'ına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, bazı vatandaşların duygulanarak gözyaşı dökmesi dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 22:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?