2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Depremzedelere sıcak yuva

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremin dehşetini yaşayan 170 kişiden oluşan 27 depremzede aile sıcak yuvaya kavuştu.

Van'daki felaketin ardından kentten ayrılmak için müracaat eden 27 aile yaklaşık 20 gün önce Çorum'a gönderildi. İlk olarak Ortaköy ilçesine bağlı Aşdavul beldesinde bulunan Yatılı ilköğretim Bölge Okulu'nda misafir edilen depremzede ailelerden 22'si Emniyet Müdürlüğü polis lojmanlarına ve 5 ailede hayırseverler tarafından tahsis edilen konutlara yerleştirildi.

Vanlı depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında Valiliğin yanı sıra diğer kamu kurumları da seferber oldu. Osmancık ve Kargı Kaymakamlığı tarafından depremzedelere pirinç, Şeker fabrikası tarafından birer torba şeker, müftülük 50 halı temin ederken, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu başkanlığında İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürlüğü, İl Sosyal Politikalar ve Aile Müdürlüğü, Kızılay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon da diğer ihtiyaçları karşıladı.

2012 yılı Ağustos ayına kadar Çorum'da kalacağı belirtilen depremzedelerin tüm ihtiyaçları Çorum Valiliği tarafından karşılanacak. Depremin ardından eğitimlerini yarıda bırakan çocuklar ise bölgede bulunan okullara yerleştirilecek.
İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Esat Kolbaşı, 170 kişiden oluşan 27 depremzede ailelerin tamamının bugün itibariyle Çorum'da tahsis edilen konutlara yerleştirildiğini söyledi.

Van'dan gelen ailelerden 22'sinin polis lojmanlarında 5'inin ise hayırseverler tarafından tahsis edilen konutlarda barınacağını dile getiren Kolbaşı, "Ailelerin her türlü ihtiyaçları Valilik tarafından karşılandı. Eksik olanlar ise karşılanacak. Biz burada ailelerimizi Ağustos ayı sonuna kadar misafir edeceğiz. Çocuklarımız eğitim-öğretimleri karşılanacak. Ailelerimizi en iyi şekilde misafir etmek için çalışacağız. Ailelerin her türlü ihtiyacını karşılayacak sosyal donatıları oluşturuldu" dedi.

Kolbaşı, depremzedelere yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin ise Valilik ve Kızılay aracılığıyla yardımda bulunabileceğini belirtti.

Vanlı depremzede Mehmet Araman, "Vanlı aileler olarak Çorumlu yetkililere teşekkür ediyoruz. Bizimle yakından ilgilendiler. Ellerinden gelen bütün imkanları seferber ettiler. Biz memnunuz. Orda şartlar kötüydü yaşayamazdık. Artık Çorum insanıyla kucaklaştık" diye konuştu.

Bir depremzede çocuk ise, "7.2 şiddetindeki depremde çor korkmuştuk. Depremden sonra çadırlarda kalıyorduk. Çok üşüyorduk. Allah'a şükürler olsun bugün Çorum'a geldik. Allah herkesin yüzünü güldürsün. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba 16:26:25
Güncelleme :23 Aralık 2011 Cuma 16:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?