3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Dershane olmadan asla

Çorum'da yapılan bir araştırma sonucunda ilköğretim ile lise öğrencilerinin dersaneye gitmeden ÖSS'yi kazanamayacağına inandığı belirlendi.

Öğrenciler dersaneler ile okuldaki eğitimin farklı olmadığını belirtti.


Çorum'da yapılan bir araştırma öğrencilerin dersaneye gitmeden üniversiteyi kazanamayacakları korkusu içerisine düştüklerini tespit etti. Çorum'da ilköğretim ve lise öğrencilerin yüzde 75'i dershaneye giderken, dershaneye gitmeyen öğrencilerin ise sınavı kazanacaklarından umutsuz oldukları ortaya çıktı.


İl merkezinde ilköğretim öğrencilerinin yüzde 64'ü dershaneye gidiyor. Liselerin 1. sınıflarının yüzde 60'ı, 2. sınıfların yüzde 72'si, 3. sınıfların yüzde 78'i, 4. sınıfların ise yüzde 85'i dersaneye gidiyor. Köylerde ise bu oran yüzde 45'lerde kalıyor. Çorum merkezde kız ve erkek öğrenciler dersaneye gönderilirken, köylerde ise kız öğrencilerin dersaneye gitmesi engelleniyor.


Yapılan araştırmaya göre liseye giden kız öğrencilerin yüzde 90'ı sınavı kazanacaklarına inanırken, erkeklerin ise yüzde 70'i sınavı kazanacaklarına inanıyor.
Öğrenciler okulda aldıkları eğitim ile dersanede aldıkları eğitimin farklı olmadığını ifade etti. Ama dersanelerde sınav becerisinin ve öğrencilerin kendilerine olan güvenlerinin arttığı belirtilirken, öğrencilerin yüzde 95'inin dersaneye gitmekten mutlu oldukları belirlendi.


Dersane ve okul öğretmenlerini de kıyaslayan öğrencilerin yüzde 28.8'inin dersanedeki öğretmenlerin daha aktif ve özverili olduğunu düşündüğü, yüzde 27.6'sının okuldaki öğretmenleri daha aktif bulmamakla birlikte daha samimi ve içten olduğuna inandığı, yüzde 24.1'inin de bir fark bulunmadığını düşündüğü kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 10:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?