3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Dev yatırımlara onay

Çorum Belediyesi'nin 2012 yılında yapmayı planladığı 10 büyük yatırım için İçişleri Bakanlığından finansman onayı çıktı.

2009, 2010 ve 2011 yıllarında daha çok yeraltı, asfalt ve park bahçe yatırımlarını ön plana çıkaran Çorum Belediyesi, uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü büyük yatırımlar için bakanlık onayını aldı.

Çorum Belediyesi'nden yapılan açıklamada, projeleri büyük oranda tamamlanan ve finansman temini için Belediye Meclisinin 3 Şubat 2012 tarihinde verdiği yetkiyle, İller Bankası veya diğer herhangi bir bankadan finansman temini için bir engel kalmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemiz ihtiyaç görmesi halinde bu miktarın tamamını kullanabileceği gibi bir kısmını kullanmak hakkına da sahiptir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'in imzaladığı kredi onayı 93 milyon 750 bin TL'lik rakamsal değeri içeriyor. Çorum'un çehresini değiştirecek dev yatırımlardan bazıları Terminal Binası, Hal Binası, Buhara Kültür Merkezi, Nikah Sarayı, Kamyon Garajı, Meslek Lisesi Kampusu, Kapalı Otopark, Kadın ve Gençlik Kültür Sanat Merkezleri, Kent Park, Tarım İl Müdürlüğü Hizmet Binası. Çorum için prestij projeleri niteliği taşıyan bu yatırımlar için ihale işleri Nisan ayında, temel atma işlerinin Mayıs - Haziran aylarında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca stadyum ve spor kompleksi ile ilgili teknik çalışmalar da son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Çorum'da hizmet standardının yükselmesi ve şehre modern eserler kazandırılması hususunda atmakta olduğumuz adımların Çorum'a hayırlı olmasını diliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 09:05:16
Güncelleme :6 Mart 2012 Salı 09:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?