7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Devane makus talihini yeniyor

Belediye Meclisi İmar Komisyonu hazırladığı İmar Revizyon Planı'yla Devane sakinlerinin makus talihine son veriyor. Çorum'un merkezinde bulunmasına rağmen yıllar boyu el atılamayıp kaderine terk edilen bölge, Belediye Meclisi'nin aldığı yeni bir kararla modern bir kent merkezi statüsüne kavuşacak. 

Çorum Belediyesi'nin Türkiye'deki tüm belediyelere örnek olarak başlattığı Stratejik Plan, Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edilerek, planın uygulanmasına start verildi. Çorum'un imar sorunlarının başında gelen eski dokuya çözüm için oluşturan yeni imar planı, Belediye Meclisi'nde gündem maddesi olarak görüşüldü. Belediye Meclisi, yıllardır ilgi ve çözüm bekleyen, eski dokunun yoğun olduğu Devane'ye yeni İmar Revizyon Planı'nın uygulanmasına oybirliğiyle karar verdi. 

Kunduzhan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Devane İmar Revizyon Planı ile birlikte Akpınar Caddesi, Osmancık Caddesi, Bahçeler Caddesi ve Farabi Caddeleri olmak üzere toplam 32 hektarlık alanda çalışma başlatılacak. Yeni İmar Revizyon Planı hakkında görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, şehrin merkezindeki tıkanıklığın aşılacağını ve otopark sorununun ortadan kalkacağını söyledi. Bu bölgelere alternatif yolların oluşturulacağını dile getiren Atlamaz, ayrıca bu bölgelerde emsal uygulamasının yapılacağını, emsal uygulamasıyla birlikte bölgenin ufkunun açılacağını ifade etti. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Atlamaz, Kunduzhan Mahallesi'nde uygulanacak olan Yeni İmar Revizyon Planı'nın diğer bölgelerde de uygulanacağını da sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından Kunduzhan Mahallesi'nde uygulanacak olan revizyon imar planı, oybirliğiyle kabul edildi. 

2006-2011 yıllarını kapsayan Stratejik Planın Çorum Belediyesi'nin ufkunu açacağını dile getiren CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Ertuğrul Akkaya, planın hazırlanmasında emeği geçen başta Belediye Başkan Yardımcısı Saim Balcı olmak üzere APK Birimi'ni ayakta alkışlayarak, plana tam destek verdiklerini açıkladı. 

Stratejik Plan hakkında Belediye Meclis Üyeleri'ni bilgilendiren Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Teknik İşlerden Sorumlu Koordinatör Saim Balcı, Stratejik Planın Çorumlular'ın memnuniyeti için hazırlandığını, mevcut yasalar çerçevesinde şeffaf bir yönetim tarzıyla uygulamaya konulacağını söyledi. Stratejik Plan çalışmalarına Şubat'ta başladıklarını dile getiren Balcı, 30 kişilik bir ekibin özverili çalışmasıyla planın son halini aldığını, planın hazırlanması için bugüne kadar 45 toplantı gerçekleştirdiklerini, plan çerçevesinde 3 bin paydaş formunun dağıtılarak, bin 500 katılımla planın hazırlanmasında Çorumlular'ın fikirlerini almaya çalıştıklarını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 15:55:36
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 16:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?