3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Devlet hastanesi müjdesi!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çorumlulara müjde vererek, "600 yatak kapasiteli devlet hastanesi hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Çorum'da yapılması planlanan yeni devlet hastanesi için TBMM'de bir toplantı yapıldı. Toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Sağlık Bakanlığı Müsteşar yardımcısı, Sağlık Bakanlığı bürokratları, Çorum İl Sağlık Müdürü de katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çorum'u çok iyi bildiğini belirterek, "Çorum gibi illerimize akıllı hastane yapmayı arzu ediyorduk ancak 400 yataklı hastane alanımıza belediyemiz tarafında yapılacak olan imar planı değişikliği ile 17 dönüm arazinin ilavesiyle birlikte 600 yataklı hastane yapımı planlıyoruz" dedi. Akdağ, "400 yataklı hastanemiz için şartlarımız hazır durumda hemen başlayabiliriz, mevcut hastanelerimizin doluluk oranlarını değerlendirdiğimizde Çorum için 400 yataklı hastane yeterli ama uzun vadede düşünerek hareket etmemiz lazım. Buna göre Çorum ilimize 600 yatak kapasiteli bir devlet hastanesinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Burada buna karar vermek üzere bir araya geldik" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuya ilişkin olarak söz alan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Asfalt Şantiyesi karşısında bulunan eski Karayolları arazisi üzerinde sağlık alanı olarak işaretlenmiş yer hakkında heyete bilgiler verdi. Başkan Külcü, İmar planında yapılacak değişiklikler ve belediyemize ait arsaların tahsisi ile 101 dönüm araziye kavuşmuş olacaklarını söyledi.

Kamulaştırma ve imar planı değişikliklerinin bir an önce bitirilmesini isteyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı teknik heyetine imar planı engel olmazsa hastanenin ihalesini bir an önce yapılması talimatını verdi. Bakan Akdağ ayrıca Çorum'un Kargı ve Bayat ilçelerinde de Entegre Hastane yapımı için talimat verdi.

Toplantıdan sonra Çorum heyeti adına bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır ise, "Sayın Sağlık Bakanımızın başkanlığında devlet hastanemizle ilgili bir çalışma toplantısı yapıldı. İlk etapta kamulaştırılan karayollarından tahsis edilen arazi dışında, yeni imar planı değişikliği ile arsa 101 dönüme çıkartılarak. Sayın bakanımız tarafından yaklaşık 600 yataklı bir hastane çalışması talimatı verildi ancak bu imar planı değişikliğinin neticesi gerçekleştirilinceye kadar da inşaatın başlamasında herhangi bir engel olmadığı katılımcılar tarafından teyit edildi. Ayrıca diğer ilçelerimizde devam eden yatırımlarda gözden geçirildi. Bakanımızın başkanlığında ilave olarak eski hastanenin bulunduğu alan üzerinde bazı yeni ilavelerinde yapılması hususunda karar verildi" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 13:14:04
Güncelleme :10 Mart 2012 Cumartesi 16:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?