20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Devlet Hastanesi'nde grip polikliniği

ÇORUM DEVLET HASTANESİ'NDE GRİP POLİKLİNİĞİ

Çorum Devlet Hastanesi'nde 'Grip Polikliniği' açıldı.

Türkiye'de H1N1 virüsü (domuz gribi) vakalarının artmasına paralel olarak hastanelere başvuran insan sayısında da artış yaşanıyor.

Çorum'da grip vakalarının artış göstermesinin ardından İntaniye Servisi içerisinde 'Grip Polikliniği' adı altında açılan özel bölümde grip vakaları tedavi edilmeye başlandı.

Grip şikayetiyle hastaneye başvuran hastalar burada yapılan muayenenin ardından ilgili bölümlere sevk ediliyorlar. Serviste intaniye uzmanı 2 doktor, dönüşümlü olarak görev yapıyor. Sağlık personelinin maskelerle görev yaptığı poliklinikte gelen hastalar için 2 tane bekleme odası bulunuyor.

Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arslan Erkan, domuz gribine neden olan H1N1 virüsünün salgın haline gelmesiyle birlikte çeşitli tedbirler alındığını söyledi.

Çorum'da grip başvurularının arttığı dönemde grip polikliniği ve yatması gereken hastalar için yataklı servis açılmasının kararlaştırıldığını dile getiren Opr. Dr. Erkan, son günlerde grip şikayetiyle başvuran hasta sayısında artış olmasının ardından uygulamanın hayata geçirildiğini belirtti.

İntaniye Servisi'nde bir bölümün grip polikliniği ve yataklı servis olarak düzenlendiğini açıklayan Başhekim Erkan, uygulamanın salgın devam ettiği müddetçe süreceğini bildirdi.

Polikliniğe hastane içerisine girmeden direkt dışardan ulaşılabildiğini anlatan Erkan, şu an grip nedeniyle yatan hiçbir hasta bulunmadığını sözlerine ekledi.

ÇORUM DEVLET HASTANESİ'NDE GRİP POLİKLİNİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:36:05
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 17:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?