8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Dilencilere geçit yok

Son günlerde il genelinde dilenci sayısının artması üzerine Çorum Valiliği bir açıklama yaparak, vatandaşlardan dilencilere yardım etmemeleri istendi.

Çorum Valisi Mustafa Toprak, devletin yoksul insanlara yardım ettiğini belirterek, yoksul insanların devletten yardım istemesi gerektiğini, vatandaşların iyi niyetlerini kullanarak para dilenmenin suç olduğunu ve dilenen insanlara vatandaşların para vermemesi gerektiğini söyledi. Bazı dilencilerin çocuklarının hasta olduğunu veya özürlü olduklarını belirterek vatandaşlardan para istediğini ve dilenen insanların sayılarında artış olduğunu belirten Vali Mustafa Toprak, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların insani duygularını sömürmeye çalışan dilencilerin sayısında da artış olacağını kaydetti.

Vali Toprak, dilencilere yönelik Belediye Zabıta ekipleri ve emniyet güçlerinin operasyon düzenleyeceğini bildirirken, vatandaşların da gördükleri dilencilere para vermek yerine yetkililere haber vermeleri gerektiğini dile getirdi. "Sosyal ve hukuk devleti olan ülkemizde insanlarımızın başta sağlık, eğitim ve sosyal hakları güvence altına alınmaktadır" diyen Vali Mustafa Toprak, "İhtiyaç halinde güçlü devletimizin gereken her türlü yardımı yapacak kudrette olduğu hepimizin malumudur. Bu nedenle 2860 sayılı yardım toplama kanunu çerçevesi dışında, yardım adı altında, hatta dolandırıcılık boyutuna ulaşan kötü niyetli kişilerin faaliyetlerinin iyi niyetli ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından derhal güvenlik güçlerimize bildirmesi, bu tür yüz kızartıcı eylemlerin önlenmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Belediyemiz zabıtası ve güvenlik güçlerimiz bu konudaki denetimlerini sıklaştıracak, bu faaliyetlere kesinlikle müsaade etmeyecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 09:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?