5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Dodurga kabuğunu kırıyor

DODURGA KABUĞUNU KIRIYOR

Çorum'un Dodurga ilçesi alt yapı ve üst yapı yatımlarıyla değişiyor.

Dodurga'yı kabuğunu kıran ve geleceğe umutla bakan bir konuma getirmek için çalışma başlatan Dodurga Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirdi.

2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde belediye başkanı seçilen Bekir Kılıç, göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendirdi. İlçe halkının kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmadıklarını dile getiren Başkan Kılıç, seçimler öncesi taahhütte bulundukları projeleri tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye başkanı olarak yüklendiği sorumluluğun farkında olduğunu vurgulayan Kılıç, Dodurgalıların beklentilerine cevap vermek için gayret gösterdiklerini belirterek, "Dodurga insanı her şeyin en iyisine layık, onlara layık oldukları şekilde hizmet edeceğiz" dedi.

Belediyenin mali yapısı hakkında bilgi veren Kılıç, "Belediyemizin 2 milyon TL borcu vardı. Göreve geldikten sonra ilk işimiz belediyemizin mali yapısını masaya yatırmak oldu. Belediyenin piyasa ve kamu borçları ile gelirlerinin tablosunu çıkarttık. Uyguladığımız tasarruf tedbirleriyle ve yaptığımız çeşitli projelerden elde ettiğimiz kaynaklarla piyasa borcundan belediyemizi kurtarmaya başladık. Çıkarılan mali tablo doğrultusunda önümüzdeki süreçte Bu yıl içerisinde geçmişten kalan bütün piyasa

borçlarımızı ödemiş olacağız" şeklinde konuştu.

Belediye olarak ilçe halkının refah seviyesini yükseltmek, işsizliği ve ilçedeki göçü durdurmak için Dodurga'ya özel müteşebbisler tarafından yatırım yapılması ve yeni iş alanları oluşturulmasını sağladıklarını dile getiren Kılıç, "İlçenin stratejik konumu değerlendirerek ilçemize yapılan hidroelektrik barajının uzantısı ikinci bir hidroelektrik santrali kurulması için gerekli çalışmalar yapılmış olup ilgili firmalarca çalışma başlatıldı. Rüzgar enerjisinden elektrik yapımı üretimi için gerekli

çalışmalar başlatıldı, veri derleme ve fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde İş-Kur destekli açılan meslek edinme kursları ile yetiştirilen gençlerin kurs sonrası iş sahibi olması ve üreten bireyler haline getirilmesi için özel müteşebbislerce ilçede tekstil atölyesi kurulması sağlandı. Çevresel faaliyetler çevre kirliliğini önlemek, doğal ve ekolojik yapıyı korumak için öncelikli olarak atık su arıtma tesisi kurulması planlanmış ve bu kapsamda gerekli kamulaştırmalar

yapılarak İller Bankası'nca arıtma tesisi projesi ihale edildi ve proje tamamlanma aşamasına geldi. İlçedeki tarım alanlarının ıslahı ve tarımsal faaliyetlerin gelişen teknolojiye uygun ve ekonomik olması için Yozgat Tarım Reformlu Bölge Müdürlüğü'nden arazi tapulaştırması yapılmak üzere gerekli fizibilite çalışmaları başlatıldı" diye konuştu.

 

"EĞİTİME VE GENÇLİĞE YÖNELİK YATIRIMLARI ÖN PLANDA TUTTUK"

Dodurga'da eğitim seviyesini yükseltmek, bilinçli ve kültürlü bireyler yetiştirmek, toplumun sosyal manada gelişmesini sağlamak için öncelikli olarak eğitim kurumlarına ve ilçe gençliğine yönelik yatırımları ön planda tuttuklarını belirten Belediye Başkanı Bekir Kılıç, ilçedeki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına her türlü teknik destek ve ekonomik katkılar sağlayarak okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na bir adet oyun bahçesi, Şehit Murat Alıcı İlköğretim Okulu'na spor alanı yapıldığını anlatan Kılıç, ayrıca okul içerisinde bulunan atıl vaziyette bekletilen 3 derslikli binanın bakım ve onarımı yapılarak Halk Eğitim Merkezi bünyesinde halıcılık kursu açılmasının sağlandığını, okul içerisindeki çocuk oyun alanın ise bakımdan geçirilerek hem öğrencilerin hem bölge halkının hizmetine sunulduğunu kaydetti.

İlçeye dışardan eğitim görmek amacıyla gelenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için ilçe haklı tarafından yaptırılan 3 katlı binayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis ettiklerini belirten Kılıç, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında binanın yurt olarak hizmete açılmasının planladığını dile getirdi.

Kılıç, Dodurga'da görev yapan güvenlik güçlerinin ihtiyacı olan lojmanların yapımı için gerekli girişimler yapıldığını ve ilgili kurumlara gerekli yer tahsisi yapıldığını belirtti.

Dodurgalıların eğitimine paralel olarak ta kalkınmasını sağlamak için İş-Kur ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile özel sektörün buluşmasının sağlandığını anlatan Başkan Kılıç, "İlçede tekstil atölyesi kurularak halkımızın meslek edinmesi ve ekonomik kazanç elde edilmesi sağlanmıştır. Bu kurslarda yetişen kalifiye elamanlar ilçede kurulan tekstil atölyesinde çalıştırılmak suretiyle ilçe ve ülke ekonomisine kazandırılmıştır. Gençliğin bilinçli ve kültürlü gelişimine olanak vermek için spor kulübü kuruldu. İlk

olarak güreş takımı oluşturuldu. Diğer alanlarda takım oluşturulması için çalışmalar devam ediyor. İlçedeki sportif faaliyetlere imkan sağlayan spor kompleksini ilk etapta halı saha ve toprak zemin antreman sahası yapılmış, sosyal tesisleri ile kapalı spor salonu yapımı çalışmaları devam etmektedir. Aynı spor kompleksi dahilinde prefabrik yapı ile sosyal tesis zenginleştirildi. İlçede okul öncesi eğitimi desteklemek amacıyla çalışan ailelerin çocuklarının barınma ve eğitimi için gerekli olan ana okulu

açılması için gerekli kamulaştırmalar yapıldı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Hedefimiz 2010 yılında bu okulun anaokulunun yaparak okul öncesi eğitimin hizmetine sunmak" şeklinde konuştu.

 

30 BİN METRE YENİ KANALİZASYON HATTI YAPILDI

Dodurga Belediyesi tarafından bugüne kadar yürütülen çalışmalar ve bugüne kadar yapılan hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, şunları söyledi:

"İmar planı içerisinde bulunan 46 kilometre uzunluğundaki imar yolunun 19 kilometre asfalt, 10,6 kilometre parke taşı döşemesi, 11 kilometre stablize kaplama yapılmış olup 5.5 kilometre uzunluğundaki imar yolu oluşturulma safhasındadır. Yapılaşmanın yoğun olduğu Doğu, Ulucami ve Okul mahallelerinin tamamına yakını yeni yapılanmaya maruz kalan Esentepe Mahallesi'nin de büyük bir kısmı olmak üzere ilçemizde toplam 30 bin metrelik yeni kanalizasyon hattı oluşturulmuştur. İlçenin içme suyu ihtiyacı Örtülü

dere, Hasan pınarı, Şallak ve Öldürmüş su kaynaklarımızdan karşılanmaktadır. İlçe içerisinde dağıtım 3 depo ile yapılmaktadır. 46 kilometrelik içme suyu şebekesi ile bin 348 abonemize günlük bin ton su dağıtımı gerçekleştirilmektedir.

Aşırı yağışlarda meydana gelen sel baskınlarına maruz kalan cadde ve sokaklarda yağmur suyu ve drenaj çalışmaları yapılmış ve halkımızın mağduriyeti giderilmiştir. İlçedeki mevcut çocuk oyun alanlarının bakım ve onarımı yapılarak parklarımızın yenilenmesi sağlanmıştır. Daha önceki yıllarda düzenlemesi yapılan ve atıl vaziyette bulunan çay bahçesi halkın hizmetine tekrar sunuldu. Ayrıca ilçede büyük bir eksiklik olan düğün, konferans ve diğer toplu etkinliklerde kullanılmak üzere ihtiyaç olan toplantı ve

düğün salonu inşaatı devam etmektedir. İlçe içerisindeki yükseklik farkı bulunan cadde ve sokaklarda gerekli istinat duvarları inşa edilerek üzerine korkuluk montajı yapıldı. İçme suyu depolarının bakım ve onarımları yapıldı. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni iş makinesi alındı.Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere kaynak makinesi ve kırıcı hilti alındı."

Yapılacak çalışmalar hakkında da açıklamada bulunan Kılıç, ilçenin ilk yerleşim alanını bünyesinde barındıran Atatürk Caddesi ve teknik ekiplerin incelemesi ve yapılacak sondaj çalışmaları doğrultusunda Şarlak içme suyu isale hattını yenilemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

DODURGA KABUĞUNU KIRIYOR
DODURGA KABUĞUNU KIRIYOR
DODURGA KABUĞUNU KIRIYOR
DODURGA KABUĞUNU KIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:57:00
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 15:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?