8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Dodurgalı işçilere Türk-İş sahip çıktı

Çorum'un Dodurga ilçesinde faaliyet gösteren Çelikler Alpagut Dodurga İşletmesi'nde çalışan işçilerin sendikaya üye olmak istemeleri nedeniyle, işyeri sahiplerinin madende iş durdurma kararı almasının ardından yaşanan kriz devam ediyor.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Çeltek Şube Başkanı G. Ahmet Güven, Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı ve Türk İş İl Temsilcisi Mehmet Şen Dodurga'ya giderek işçilerin mücadelesine destek verdi. Ahmet Güven ve Mehmet Şen, sosyal ve ekonomik haklarının hiçe sayıldığı ve emeğinin karşılığını alamadıklarını savunan işçileri Dodurga Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları konuşmalarla bilgilendirdi. Türk İş Temsilcisi ve Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, "Türk-İş hiçbir partinin elemanı değildir. Biz eğer buradaysak emeği yenilenler için, hakkını savunanlar için yani sizler için buradayız. 4-5 yıldır sizi sömürenlere son vermek için buradayız" dedi.

Mehmet Şen, "Sendika demek, demokrasi demek, barış demek, birlik demek, beraberlik demek, hak demek ve iş verimini artırmak demektir. Siz emekçiler olarak hakkınızı arıyorsunuz. Bu hakkınızı ararken sendika desteğiyle de sizleri bu haklarınıza tekrar kavuşturacağız. Biz terör örgütü değiliz amacımız sadece işçi haklarını korumaktır" şeklinde konuştu.

Mehmet Şen'in konuşmasından sonra Türkiye Maden İşçileri Sendikası Çeltek Şube Başkanı G. Ahmet Güven kısa bir açıklama yaparak, "Başlamış olduğumuz mücadele bütün işçilere hayırlı olsun. Bu mücadelenin tek çıkar yolu var oda işçi haklarının tam anlamıyla işverenler tarafından kabul edilmesidir. Bizim yaptığımız iş ne hırsızlıktır ne de soysuzluktur. Biz çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı için buradayız. Bizim yaptığımız bu iş yasalar çerçevesinde yürütülen bir iştir. Bu işi yaparken de bütün siyasetçilerin kendilerine yardımcı olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Çalışanları bilgilendirmek amacıyla yapılan toplantıya Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Alpagut İlçe Başkanı Mustafa Güçlü, Genç Parti 1. sıra milletvekili adayı Suna Berçin Açıkalın, Genç Parti 3. milletvekili adayı Şükriye Kalkan, Eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Dodurga MHP İlçe Başkanı Orhan Yağcı, CHP Çorum İl Başkanı Veli Yalçınkaya ve CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Biçer katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 11:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?