2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Doktor muayene, asker traş ediyor

Çorum'un Mecitözü ilçesinde tüm okullarda sağlık ve hijyen kampanyası başlatıldı.

Okulları gezen doktorlar, öğrencileri muayene ederken İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler ise öğrencilerin tıraşlarını yapıyorlar.


Mecitözü Kaymakamı Mustafa Sarıkaya tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde özellikle köy okullarında diş fırçası kullanma ve beden temizliği konusunda doktorlar çalışma yapacak. Okul okul gezen doktorlar, hem öğrencileri muayene ediyor, hem de sağlık konusunda bilgiler veriyor. Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler ise öğrencilerin tıraşlarını bedavaya yapıyorlar.
Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri kapsamında Kaymakamlık tarafından başlatılan 'Sağlıklı Yaşam için El Ele' kampanyası Hisarkavak İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.


Kampanya çerçevesinde öğrencilere diş macunu, fırça, sabun, şampuan, tarak ve kremlerden oluşan sağlık seti hediye edilirken, ilçe doktorları tüm çocukları kontrolden geçirdi. Askerler ise saçı uzun olan öğrencileri tıraş etti.
Kampanya hakkında bilgi veren Kaymakam Mustafa Sarıkaya, köylerde eğitim gören öğrencilerin sağlık konusunda daha iyi eğitim almaları ve hijyenik ortamlarda büyümelerini sağlamak amacıyla ilçenin tüm okullarında bir kampanya başlattıklarını bu kampanya çerçevesinde öğrencilere sağlık konusunda neler yapabileceğini öğretmeye çalıştıklarını söyledi.


Yaşamın en önemli faktörünün sağlık olduğunun altını çizen Kaymakam Sarıkaya, "Öğrencilerimize sağlık kontrolünden geçirildikten sonra önemli bilgiler veriliyor. Ayrıca kampanyanın ikinci ayağı olarak da ailelere sağlık konusunda eğitimler verilecek. Okullarda başlatılan kampanya çerçevesinde öğrencilerimizi doktorlarımız muayene ediyor, askerlerimiz saç tıraşlarını yapıyor ve öğrencilere sağlık seti hediye ediliyor" diye konuştu.


Hisarkavak İlköğretim Okulu'nda kampanyanın başlatılması dolayısı ile düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Köse, İlçe Emniyet Amiri Aydın Taştan, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Sarıoğlu katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?