7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Domuz öldüren avcıya 10 fişek ödül

Çorum'da, ekili tarım arazilerine ve canlılara büyük zarar veren yaban domuzu ile mücadeleyi teşvik için her domuz kuyruğuna 10 fişek ödül veriliyor. 

Geçen yıl 300 yaban domuzu avlanırken, bu yılın ilk 5 ayında bu sayı yeni teşvik ile 356 oldu. Son 10 yıldır özellikle İç Anadolu Bölgesi'nin kırsal kesimlerinde yaban domuzlarının sayısı giderek artıyor. Ekili alanlara zarar veren yaban domuzları, çiftçileri büyük zarara uğratıyor. Domuz avı için neredeyse her çiftçinin pompalı tüfek sahibi olduğu Çorum'da, özellikle fişek konusunda sıkıntı yaşayan çiftçilere yeni bir destek yöntemi getirildi. Türkiye genelinde her domuz kuyruğu getirene 5 fişek hediye edilirken, Tarım İl Müdürlüğü'nün Özel İdare'ye başvurusu ile bu sayı Çorum'da 10'a çıkarıldı. 2005 yılında Çorum genelinde toplam 300 domuz avlayan vatandaşlara bin 500 adet fişek dağıtıldı. Bu yıl şubat ayı itibariyle hediye fişek sayısının 10'a çıkarılmasının ardından avlanan yaban domuzu sayısı yüzde 100 artarak 356 oldu. 

Fişek desteği hakkında açıklama yapan Tarım İl Müdür Yardımcısı Mustafa Onur, domuzlarla mücadelenin bu yılda etkin bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi. Çorum'da sayıları her geçen yıl artan domuzla mücadele konusunda önemli çalışmalar içerisinde olduklarını anlatan Mustafa Onur, domuz kuyruğu getiren herkese teşvik amacıyla 10 fişek verildiğini kaydetti. Onur, geçen yıl her bir domuz kuyruğuna 5 fişek verildiğini ve bu yıl bu sayının 10'a çıkarılarak teşviğin artırıldığını dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 18:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?