3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Dönerciler mercek altında

Çorum’da Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ekipleri, Pideciler ile Fast Food’cuları denetledi.

Yapılan denetimlerde gıda üretim ile satış izni olmayan ve hijyenik şartlar taşımayan iş yerlerine uyarıda bulunurken, uygunsuz şartlarda çalışan 2 pide fırınını kapatarak 2 milyar 200 milyon lira para cezası kesildi.

Çorum İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır başkanlığında oluşturulan bir ekip tarafından iş yerlerinde yapılan denetlemelerde, hijyenik şartlar taşımayan bazı iş yerlerine uyarılarda bulunularak, konunun tekrarı halinde cezai işlem tatbik edileceği bildirildi.

İş yerlerini denetleyen Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır, bir sonraki denetlemede de aynı görüntülerle karşılaşılması halinde ağır para cezası ve hapis cezasının uygulanması için gerekli işlemlerin yapılacağını kaydederek, hiç kimsenin vatandaşın sağlığı ile oynamaya hakkının bulunmadığını belirterek, kurallara uymayan ve işyerlerini hijyenik ortamda tutmayan kişilerin gözünün yaşına bakmadan cezaların uygulanacağını söyledi.
Denetimlerini artırarak sürdüreceklerini belirten Gıda Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır, "Gıda sağlığı denetimleri Sağlık Bakanlığı’ndan Tarım Bakanlığı’na verildi Bu kapsamda üretim yerlerinde ve gıda maddesi satan iş yerlerinde gıda sicil, üretim izni gibi evrakların yanı sıra iş yerinin hijyenikliği gibi insan sağlığını doğrudan etkileyen unsurları kontrol ediyoruz. Amacımız, üretimden tüketiciye kadar insanlara sağlıklı gıda maddelerinin sunulması ve bu konuda işletme sahiplerini eğitmektir. Sağlık şartlarına dikkat etmeyen iş yerlerini öncelikle ikaz ediyoruz. Bundan sonraki denetimlerde insan sağlığına zarar verdiği tespit edilen gıda maddesinden alınan numunesinin tahlilinde teyit etmesi halinde işyerlerine 1 milyar ile 20 milyar lira arasında para cezası keseceğiz" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 17:35:50
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 17:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?