8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Dost Haber, 12 yaşında

Çorum'da 15 Ekim 1995 tarihinde yayın hayatına başlayan Dost Haber Gazetesi, 12. yılını okurlarıyla coşku içinde kutluyor. 

Dost Haber Gazetesi sahibi Sadık Örgel, kentin tüm temel sorunlarının çözümü konusunda basın olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeyi ilke edindiklerini bildirdi. Dost Haber Gazetesi olarak geride bıraktıkları 12 yıl içersinde tüm kesimlerin takdirini toplamayı ve yerel gazeteler arasında düzeyli bir yer edinmeyi başardıklarını ifade eden Örgel, "15 Ekim 1995 tarihinde yayın hayatına başlayan gazetemiz; Çorum'u kucaklayan, dürüst, seviyeli, birleştirici, tarafsız, herkese ve her kesime eşit mesafede, objektif olmayı kendine ilke edinerek sürdürdüğü yayın hayatında 12 yılı geride bıraktı"dedi. 2006 yılının Dost Haber Gazetesi için atılım yılı olduğunu, Nisan ayında renkli baskıya geçtiklerini ifade eden Sadık Örgel, "Gazetemizin hiç bir kişi, kurum ya da siyasi parti ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı bulunmamaktadır. Okuyucularımızdan aldığımız güçle günden güne gelişerek yayın hayatımızı devam ettiriyoruz. Yakın bir gelecekte daha farklı bir atılım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

12 yıldır yayın hayatını sürdüren Dost Haber Gazetesi'nin hiç bir zaman haber konusunda taviz vermediğini ifade eden Genel Yayın Yönetmeni Seyfettin Mete ise, okurlarına dolu dolu bir gazete sunmak için çaba sarf ettiğini kaydettiği Dost Haber'in, tarafsızlık ilkesinden asla taviz vermeyeceğini söyledi. 

Geride bıraktıkları 12 yıl süresince hep doğru, objektif ve tutarlı yayın politikası izlediklerini kaydeden Mete, "Dost Haber olarak toplumun değer yargılarına saygılı, ilkeli yayın politikasından ödün vermeyen, her zaman Çorum ve Çorum halkının sorunlarına duyarlı bir yaklaşım gösterme çabası içersinde olduk. Her zaman Çorum'a ve Çorumlular'a karşı kendimizi sorumlu gördük ve bu sorumluluğun bilinci içinde hareket ettik" ifadelerini kullandı. 

Dost Haber Gazetesi'nin Çorum'da basın camiası için adeta bir okul görevi de gördüğünü belirten Mete, gazetemizde işe başlayan ve burada yetişen bir çok arkadaşımız bugün yerel ve yaygın basın kuruluşlarında çalışmaktadır. Bu da bizleri gururlandırmaktadır" dedi.


iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 09:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?