3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Dövme' yaptırdılar iş bulamıyorlar

Çorum'da ellerine ve kollarına dövme yaptırmaları nedeniyle iş bulamayan iki genç, Valilikten yardım istedi.


İşledikleri bir suçtan dolayı hapse giren Ferhat Sarı ve İhsan Mensur adlı iki genç, hapishanede ellerine ve kollarına dövme yaptırdı. Cezalarını çektikten sonra dışarı çıkan iki arkadaş, özgürlüklerinin tadını çıkaramadan iş aramaya başladılar, ancak ellerindeki dövmeler nedeniyle çaldıkları her kapı yüzlerine kapandı.


Sabıkaları nedeniyle iş bulmakta zorlanan Ferhat Sarı ve İhsan Mensur adlı iki gencin ellerinde ve kollarındaki dövmeler de adeta hayatlarını kararttı.
Halk Günü toplantısına katılarak, tüm gençleri uyaran iki arkadaş, "Gençler biz heves ettik elimize ve kolumuza dövme yaptırdık. Dövme yaptırırken gururla taşıdığımız simgeler şimdi bizim korkulu rüyamız oldu. Bir heves için geleceğinizi karatmayın, dövmelerden uzak durun" diye konuştular.


Çorum Vali Yardımcısı Fatih Damatlar ise, yardım istemek yerine iş bulmak amacıyla gösterdikleri gayretler için gençlere teşekkür ederken, sabıkalı olmaları nedeniyle Denetim Serbestliği kapsamında kendilerine uygun bir iş bulunması için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, "Bu gençlerin durumu tüm gençlere ibret olsun, gençlerimiz dövme gibi kalıcı ve hasar verici şeylerden uzak dursunlar" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 13:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?