5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

DSP lideri Türker Çorum'da

DSP LİDERİ TÜRKER ÇORUM'DA

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Samsun'dan Ankara'ya dönüşünde partisinin Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti.

Partisinin Samsun İl Kongresi'ne katılan Masum Türker, Ankara'ya dönüşünde DSP Çorum İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. DSP İl Başkanı Elvan Çek, Merkez İlçe Başkanı Hacı Odabaş ve partililer tarafından karşılanan Türker, il başkanlığında partililerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Türker, seçim barajının yüzden 10'dan yüzde 5'e düşürülmesi gerektiğini savundu ve anayasa değişikliğine seçim barajının düşürülmesi ve daha önceden sundukları değişikliklerin eklenmesi halinde destek vereceklerini açıkladı.

Kamu çalışanların durumunu değerlendiren Türker, "Sağda solda toplu sözleşme hakkı verdik diyorlar. Ancak madde iyi okunsun. Kamuda çalışanların sendikalaşma hakkı ortadan kaldırılmaktadır. Oysa biz kamuda çalışanların sendikal haklarına ilave olarak toplu sözleşme ve grev hakkının verilmesini isterken, kamuda çalışanların toplu sözleşme hakkını kaldıran yeni düzenlemenin herkes tarafından izlenmesini istiyoruz. Bu saate kadar kamu çalışanı sendikaları bile burada yapılan yanlışlığın farkında değiller. Kazanılmış olan toplu görüşme yapma ve sendika yapma hakkını yitirmektedirler" diye konuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın sözleriyle ilgili ise Türker, "Hiç Tayyip Erdoğan'ı eleştirmedim. Neden, çünkü normalde siyasette bir partinin lideri yurt dışındayken eleştirilmez. Siyasi tarihe bakacak olursak rahmetli Menderes ve İnönü, birbiriyle büyük bir iktidar muhalefet mücadelesi yapmasına rağmen, Menderes yurt dışındayken İnönü onu eleştirmemiştir ve Menderes'te yurt dışındayken iç politika ile ilgili hiçbir şey söylememiştir. İsrail Dışişleri Bakanı'nın Başbakan'ı başka insanlara benzetmesini kınıyorum. Çünkü söylenen kişi bugün Tayyip Erdoğan, yarın başkasıdır" dedi.

DSP LİDERİ TÜRKER ÇORUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 20:36:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 12:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?