5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

DSP'li Erçelebi Çorum'da

DSP GENEL SEKRETERİ HASAR ERÇELEBİ ÇORUM'DA

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, AK Parti'nin terörle mücadele konusunda zayıf kaldığını savundu.

Bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla beraberinde DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert'le birlikte Çorum'a gelen DSP Genel Sekreteri Dr. Hasan Erçelebi, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Türkiye gündeminin son günlerde teröre odaklandığını ve terör yüzünden Türkiye'nin yaşanılmaz hale geldiğini iddia eden Erçelebi, terörün sınırları aşarak, şehir merkezine kadar indiğini belirtti. Merhum Başbakan Bülent Ecevit döneminde terörün sıfırlandığını, hiçbir zaman istihbarat zaafına

düşülmediğini savunan Erçelebi, "Başbakan Erdoğan terör karşısında ne yapıyor? Bağırıp, çağırıyor. Halk seni oraya bağırıp çağırsın diye göndermedi. Bağırıp çağıracağına terör sorununu hallet. Ne gerekiyorsa onu yap. Kabadayı gibi ülkeyi yönetmekten vazgeç" dedi.

12 Eylül'de yapılacak olan referanduma da değinen DSP Genel Sekreteri Erçelebi, "DSP olarak yargının oylanmasını istemediklerini" söyledi. Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin belirlenmesi konusu hariç diğer değişiklik maddelerini desteklediklerini anlatan Erçelebi, "bağımsız bir yargı" istediklerini bu yüzden değişikliğe "hayır" diyeceklerini kaydetti.

Toplantıda DSP İl Başkanı Elvan Çek, Merkez İlçe Başkanı Hacı Odabaş ve bir grup partili hazır bulundu.

DSP GENEL SEKRETERİ HASAR ERÇELEBİ ÇORUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 18:54:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 19:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?