5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Dükkan önüne mal çıkarılması yasaklandı

Çorum Belediyesi, esnafların dükkan önlerine mallarını çıkararak teşhir etmelerini yasakladı.


Belediye Başkanı Turan Atlamaz, şehrin estetiğinin bozulmaması için Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda esnafların mallarını dükkanların önüne koymalarının yasaklandığını belirterek, esnafların ceza yememeleri için dükkanların önünde teşhir yapmamalarını istedi. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün Gazi ve İnönü Caddesi’nde işyerleri önüne teşhir amacıyla malzeme koyan esnafa müdahale ederek, yaya kaldırımlarını işgal eden malzemeleri kaldırmaya başladı.

Belediye Başkanı Atlamaz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Çorum esnafını yaya yollarını işgal etmemeleri konusunda bir kez daha uyardı. Bazı esnafın dükkan önüne koydukları tezgah ve malzemelerle yaya ve taşıt trafiğini engelleyip mağduriyetlere sebep olduğunu ifade eden Atlamaz, "Yaya yolu işgali ile ilgili çalışmalarımıza hız verdik. Özellikle Gazi ve İnönü Caddeleri ile yine şehrimizin bazı dar sokaklarındaki işgaller vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaktadır" dedi.

Atlamaz, 21. yüzyıla girilen şu dönemde kaldırım işgallerinin estetik şehir anlayışına ters düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
"Kaldırımlarda göze hoş gelmeyen eşya ve malzemelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. İlimizin yurt genelinde temizliği ile tanınan imajına uygun bir kent görünümünün korunması Belediyemizi olduğu kadar tüm esnafımızı da yakından ilgilendirmelidir. Aksine hareket ederek, kaldırımları işgal konusunda ısrar eden esnafa da gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.’’

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 15:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?