3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Duygulandıran yemin töreni

Çorum İl Jandarma Komutanlığı'nda eğitim gören 323. kısa dönem 52 er, törenle yemin etti.

Yemin töreni sırasında asker aileleri ile Mehmetçikler arasında duygusal anlar yaşandı.
Çorum İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 323. kısa dönem erlerin ant içme töreni yapıldı. Yemin törenine katılan askerlerin aileleri tören sırasında çocuklarının fotoğraf ve görüntülerini çekerken, aynı zamanda da gözyaşlarını tutamadılar.
Törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Eyüp Bölük, ailelere seslenirken, vatanı korumak için gönderdikleri çocukların kendilerine emanet olduğunu ifade etti.


Bölük, "Bu milletin evlatları canları pahasına vatanımızı koruyacaklardır. Hiçbir güç Türk milletini ve Atatürk'ün bu millete aşıladığı ruhu sahneden silememiş, silemeyecektir" diye konuştu.


Bölük, "Yaklaşık 4 hafta önce, vatani görevini yapmak için bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız, askerlik yapma özlemi çeken kahraman gençlerimiz, Türk bayrağı ve silahı üzerine el koyarak huzurunuzda yemin etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarına vatan hizmetini yerine getirmek için, bu kutsal ocağa heyecanla gelen evlatlarınız karşınızda gururla dimdik ayakta durmaktadır" dedi.
Yemin eden 323. kısa dönem erlerin geçiş töreni ile program sona erdi. Vali Mustafa Toprak, kısa dönem erler ile ailelerini kutladı.


Törene, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile askeri erkan ve erlerin yakınları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 19:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZONGULDAKLI MAWİŞ IP: 78.175.233.xxx Tarih : 5.09.2008 22:48:11

helal olsun aslanlarım yemınıız hayırlı olsun