20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Ekmekte rekabet sona erdi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde fırıncılar arasında ekmek fiyatlarından kaynaklanan rekabet sona erdi.


Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Kadir Şahiner başkanlığında bir araya gelen fırıncılar son aylarda ekmek fiyatları konusunda yaşadıkları sorunları masaya yatırdı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Kadir Şahiner ticaretin amacının kazanmanın yanı sıra halka hizmet etmek olduğunu belirterek, "Her zaman üyelerimizin ve halkımızın yanında olduk. Belirlenen rayiç bedelinden aşağı ekmek satılması fırıncılar arasında büyük sıkıntılara neden oluyor. Yaşanan bu ekonomik zorluklar içerisinde hiçbir esnafımızın zarar görmesi taraftarı değiliz. Rekabet yapılacaksa kalite ve hizmette rekabet olması gerekir" dedi.


Gramaj ve temizlik konusunda taviz verilmeyeceğini yaşanan kargaşanın sona ermesi gerektiğini dile getiren Şahiner, temizlik ve gramaj kontrollerinin belediye kolluk görevlilerince sıkı bir şekilde yapılmasını istedi.


Başkan A. Kadir Şahiner'e fırıncıları bir araya getirerek anlaşma zemini hazırlamasından dolayı teşekkür eden Sungurlulu fırıncılar, yaşadıkları sorunların sadece ekmek fiyatlarından kaynaklanmadığını ifade ettiler. Fırıncılar, bundan sonra ekmek satışlarının belirlenen rayiç bedeli üzerinden yapılacağını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?