3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Ekonomide kodlama dönemi

Karadeniz Bölgesi ticaret ve sanayi odaları ve ticaret borsaları genel sekreterleri bölge toplantısı Sinop'ta yapıldı.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nda (STSO) gerçekleştirilen toplantıya Amasya, Çorum, Tokat, Kastamonu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Sinop illeri ile ilçelerinde bulunan ticaret ve sanayi odaları ve ticaret borsalarının genel sekreterleri katıldı.

Toplantıda Avrupa Birliği (AB) tarafından kullanılan "ekonomik faaliyetlerin istatistiksel olarak sınıflandırılması sistemi" (NACE) tanıtıldı. Ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları genel sekreterleri bazında gerçekleştirilen ilk toplantı olma özelliğine sahip olan programın açılış konuşmasını yapan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, uygulanacak olan NACE sistemi ile herhangi bir faaliyet kolunun Türkiye'nin her yerindeki TSO ve TB'lerde aynı numara ile kodlanacağını söyledi.

NACE sisteminin ekonomik bir sınıflandırma sistemi olduğunu kaydeden Derici, "Bizim en büyük sıkıntımız, sanayi envanteri oluşturulamamasıydı. Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan bu sistem sonucunda, her ticaret ve sanayi odasında aynı standartlarda, aynı meslek guruplarını bir arada göreceğiz. Sistemin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?