4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Elitpark artık 'Bebek Dostu'

ELİTPARK

Çorum Özel Elit Park Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliğiyle yapılan değerlendirmeler sonucunda "Bebek Dostu Hastane" unvanını 54 hastane arasından birincilikle aldı.

Özel Elit Park Hastanesi, yeni başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Özel ElitPark Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından UNICEF işbirliğinde anne sütünün teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler kapsamında yaklaşık bir yıldır yürütülen ve doğum hizmeti veren hastanelerden oluşan, Anne Sütü Üst Komitesi üyelerinin değerlendirme sonuçları neticesinde, 54 hastane arasından 1. sırada yer alarak, 'Bebek Dostu Hastane' unvanını aldı.

Eylül ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı'nın hazırlayacağı bir programla Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olmaya hak kazan hastanelere plaket takdim edilecek.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr.Elif Erkul, "Hastanemiz açıldığı günden bugüne kadar emzirmeye destek vermiş olup, hastanemizde doğan bebeklerimiz ilk yarım saat içinde emzirilmekte, anne sütü dışında başka bir besin verilmemekte, annelere emzirme, anne sütü ve anne sütü sağmayla ilgili bilgi verilmekte ve polikliniklerde de bu hizmet devam etmektedir. Anne sütünü teşvik programları çerçevesinde temel amacımız, hastanemiz doğumlarını kapsayacak şekilde anne adaylarını hazırlamak, doğumdan hemen sonra da emzirmeye başlamalarını sağlayarak, taburculukları sonrasında da sağlık personellerimiz tarafından izlenmelerini, emzirdikçe desteklenmelerini sağlamaktır. Bu açıdan gelecek sağlıklı nesiller için böyle bir projeye imza attığımız için hastane olarak çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

Elit Park Hastanesi Başhekim Op.Dr.Ziya Boyacıoğlu da konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Hastanemiz, anne sütünün korunması, emzirmenin desteklenmesi ve önerilmesi konusunda yapılan çalışmalar dolayısı ile bebek dostu hastane olmuştur. Çorum'a hayırlı olsun. Hastane olarak açıldığımız ilk günden bu yana bu konuda önce personellerimizi devamında anne ve anne adaylarını eğittik. Eğitmeye de devam ediyoruz. Bu bilincin toplumuzda kazanılması adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bizim bebek dostu hastane olma yolumuzda desteğini bizden esirgemeyen Değerli Çocuk Hastalıkları uzmanımız Dr. Elif Erkul'a ve emeği geçen çalışanlarımıza teşekkürü bir borç bilirim."

ELİTPARK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 19:01:04
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 00:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?