2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Elitpark'tan narkozsuz ameliyat

ELİTPARK'TAN NARKOZSUZ SAFRA KESESİ AMELİYATI

Çorum Özel Elitpark Hastanesi'nde, sağlık alanında bir ilke daha imza atılarak, safra kesesindeki şikayetleri bir türlü geçmeyen bir hastaya narkozsuz ameliyat gerçekleştirildi.

İlaç tedavisine rağmen safra kesesindeki rahatsızlığı bir türlü şikayetleri geçmeyen 74 yaşındaki Ali Kara, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aziz Cengiz ve Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Gür Topçuoğlu'nun laparoskopik cerrahi ve spinal anestezi (narkozsuz, uyutmadan anestezi) yöntemi ile gerçekleştirdikleri başarılı bir ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu. Ameliyat sırasında uyutulmayan Ali Kara, ameliyatını canlı canlı izledi. Safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle bir süredir sağlık problemi

yaşadığını dile getiren Ali Kara, "Bugüne kadar çeşitli hastanelere gitmeme rağmen bir sonuç alamadım. Sen yaşlısın ameliyat olamazsın dediler. Ancak burada yapılan ameliyatla tekrar sağlığıma kavuştum. Operasyonun başarıyla gerçekleşmesini sağlayan doktorlara teşekkür ederim" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aziz Cengiz ile Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Gür Topçuoğlu da, "74 yaşındaki hastamız bize geldiğinde, ameliyatıyla ve ameliyat sonrası durumu ile ilgili ciddi endişeleri vardı. Hastamızı muayene ettikten sonra ameliyatla ilgili bilgi vererek, bize olan güvenini sağladık. Uygulayacağımız kapalı ameliyat yöntemi ve (laparoskopik cerrahi) spinal anestezi yöntemi ile yaptığımız ameliyatlardan ve sonuçlarından bahsettik. Sonuç olarak hastanemizin

donanımlı ameliyathanesi, uyguladığımız en son tıbbi yöntemlerle ve güçlü ekibimiz ile hastamızı sağlığına kavuşturduk. Biz de bu anın mutluluğunu hastamızla birlikte yaşıyoruz. Spinal anesteziyi kalp ve solunum yetmezliği olan hastalara, ileri yaşlarda yüksek tansiyon, şeker, akciğer hastalığından dolayı ameliyat riski taşıyan hastalarımıza bu yöntemi öneriyoruz" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 17:34:03
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 17:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yakuuza IP: 78.169.232.xxx Tarih : 16.02.2011 23:03:50

 helal olsn aziz hocama... basarılarının devamını dilerim hocam...