8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Emekli bankacıya çifte soruşturma

Çorum'da bir banka şubesinin müşteri hesaplarında 400 bin YTL'li bulan oynama yaptığı iddiasıyla aranan ve önceki gün teslim olan emekli müdür yardımcısı Şerife Özçevik'in (50) Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. 

Sağlık kontrolünden geçirilen kadın bankacı, Çorum Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından çifte sorgulamaya alındı. Diğer taraftan banka yetkilileri yeni bilgileri Emniyet Müdürlüğü'ne ulaştırırken, zimmetine para geçirdiği iddia edilen Şerife Öztürk'ün 3 günlük gözaltı süresinden sonra savcılıktan ek süre isteneceği ifade ediliyor. 

Bir kamu bankasının merkez şubesinde 8 yıl müdür yardımcısı olarak görev yapan ve 2005 yılında emekli olan Şerife Öztürk'ün yurt dışında çalışan işçilerin döviz hesaplarında oynama yaparak zimmetine para geçirdiği öne sürüldü. Banka Müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde yaklaşık 8 milyon YTL'yi bulan döviz hesapları üzerinde, mevduat sahiplerinin haberi olmadan oynama yapıldığı ve 400 bin YTL'yi bulan paranın kayıp olduğu öne sürüldü. Bankanın genel müdürlüğü olaydan sonra kayıplara karışan emekli banka müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunurken, Çorum 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne hakkında 400 bin YTL tutarında tazminat davası açmıştı. 

Önceki gün Çorum Cumhuriyet Savcılığı'na giderek teslim olan Şerife Özçevik. Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Devlet Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 10:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?