2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

En Güzel Fotoğraflar seçildi

Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.


'En Güzel Haber Fotoğrafı' Yarışmasında İhlas Haber Ajansı Muhabiri Erol Süer 'Ekmek Parası' adlı fotoğrafı ile birinci, Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Erol Taşkan 'Yatırımcı Bakış' adlı fotoğrafı ile ikinci, Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Kemal Ceylan'ın 'Kaza' isimli fotoğrafı üçüncü oldu. Mustafa Çağlar, Miyase Tokgöz ve Kemal Karadağ ise mansiyon ödülü aldı


'En Güzel Çorum Fotoğrafı' dalında birinciliğe layık eser görülmezken ikinciliği Cihan Haber Ajansı Muhabiri Burçin Selçuk Dokgöz 'İnce Bir su' adlı fotoğrafı ile alırken, öğretmen Mustafa Çağlar'ın 'Fıskiye' isimli fotoğrafı ise üçüncü oldu. Sinan Güleç, Fikret Ilıcalı ve Mustafa Demirbaş da mansiyon ödülü aldılar.


En Güzel Haber Fotoğrafı ve En Güzel Çorum Fotoğrafı dalında iki ayrı kategoride gerçekleştirilen Fotoğraf Yarışmasında Yarışmasına haber dalında 79, Çorum fotoğrafları dalında ise 108 olmak üzere toplam 187 eser katıldı.


Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki ödül töreni ve fotoğraf sergisine Çorum Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Turgut Bayraktar, Askerlik Şubesi Başkanı Albay. Mehmet Taran, İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eğer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, İl Müftüsü Dursun Kaplan, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ve çok sayıda davetli katıldı.


Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonrasında yarışmada dereceye girenlere ödülleri gerçekleştirilen törenle verildi.


Yarışmaya Haber Fotoğrafı kategorisinde katılarak birinci olan İhlas Haber Ajansı Çorum Muhabiri Erol Süer'e ödülünü Vali Mustafa Toprak verirken, Haber Fotoğrafı kategorisinde ikinci olan Hakimiyet Gazetesi muhabiri Erol Taşkan'a ödülünü Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, üçüncü olan Hakimiyet Gazetesi muhabiri Kemal Ceylan adına ağabeyi Fatih Ceylan'a ödülünü İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, mansiyon almaya hak kazanan Mustafa Çağlar, Miyase Tököz ve Kemal Karadağ'a ise ödüllerini İl Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan verdi.


Fotoğraf sanatına ilgi çekmek ve gelişmesini sağlamak amacıyla Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen III. Geleneksel Fotoğraf Yarışması 'En Güzel Çorum Fotoğrafı' kategorisinde birinciliğe değer eser bulunamazken yapılan değerlendirmeler sonucunda ikinci olan ve Vatani görevini Malatya'da yapan Cihan Haber Ajansı Muhabiri Burçin Selçuk Tokgöz adına eşi Hacer Tokgöz ve oğlu Barış Tokgöz'e ödülünü Belediye Başkanı Turan Atlamaz verirken, üçüncü olan Mustafa Çağlar'a Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, mansiyon ödülü almaya hak kazanan Sinan Güleç, Fikret Ilıcalı ve Mustafa Demirbaş'a ise ödüllerini İl Müftüsü Dursun Kaplan verdi.


Ödül töreninin ardından fotoğraf sergisinin açılışını Vali Mustafa Toprak ve Belediye Başkanı Turan Atlamaz yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 16:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?