9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Enerji yerli, uzman Çinli

Çorum'un Osmancık İlçesi Belediye Başkanı Serdar Kurşun'un daveti üzerine ilçeye gelen Obruk HES'in Çinli teknik uzmanları, 1960'li yıllarda enerji üretimi yapan belediye enerji tribün binasını inceledi. 

Karaçay Bendi ve Taşlık Başı Bendi üzerinde de incelemelerde bulunan Çinli heyet, eski belediye tribün binası öncelikli olmak üzere her 3 bölge için de teklif hazırlayacak. Enerji açığının zirvede olduğu şu günlerde, böyle bir yatırımla Türkiye'de örnek bir proje gerçekleştirecek olan Belediye Başkanı Serdar Kurşun, gerçekleştirilecek projeyle ilçenin kendi öz kaynağı olan ucuz enerjiye kavuşacağını ve sanayi kuruluşlarına indirimli enerji verme şansı yakalayacaklarını açıkladı. 

Obruk HES ihalesini alan Dongfang Elektric Corparation Firması Montaj Müdürü Huang Peng, Makine Mühendisi Peng Huogong ve Montaj Müdür Yardımcısı-Muhasebeci Wu Xunti ve Tercüman Veysel Karani Gülersoy'un katıldığı inceleme gezisinde Belediye Başkanı Kurşun'un yanı sıra Osmancık Enerji Üretim A.Ş. Kurucu Ortakları Mehmet Çatal ve Zühtü Delibaş da hazır bulundu. 

Gün boyu devam eden incelemelerde suyun derinliği ve debisi gibi teknik konularda gözlemlerde bulunarak Belediye Başkanı Kurşun ve Proje Koordinatörü Engin Derindere'den bilgi alan Çinli heyet, en kısa zamanda teknik olarak hazırlayacakları raporu sunacaklarını, ortaya konan projenin çok ciddi ve orta büyüklükte bir proje olduğunu kaydetti. 

Projenin kendi firmalarına verilmesinden memnuniyet duyacaklarını dile getiren Çinli yetkililer, "Bu projeyi almak için elimizden gelen tüm titizliği göstereceğiz. Osmancık halkının ekonomik kazancına büyük bir katkı sağlayacağına inandığımız bu projenin hayata geçmesiyle Osmancık sanayi bakımından da önemli bir atılım yakalayacaktır" diyerek projenin ilçeye katkısı hakkında görüşlerini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 11:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?