2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Engelliler ekmeğini taştan çıkarıyor

Çorum'da engelli olmalarına rağmen alın teriyle çalışarak ekmek paralarını kazanan gençler, adeta ekmeklerini taştan çıkartıyor.


Çorum'da tekerlekli sandalyeye mahkum İsmail Buga (32) ile Mustafa Özsoy (34), tekerlekli sandalyede, yara bandı, çakmak gazı, pil, çakmak, kalem gibi malzemeleri satarak evine ekmek parası götürmeye çalışırken, Eyüp Üner (30) isimli genç ise tuvalet bekçiliği yaparak ailesinin geçimini sağlayamaya çalışıyor.

Ekmek paralarını alınlarının teriyle kazanmaya çalışan gençler çevresindeki diğer engelli insanlara da örnek oluyor.


Engelli İsmail Buga, Mustafa Özsoy ve Eyüp Üner, engellilerin acınması gereken varlıklar olarak görülmemeleri gerektiğini belirterek, "Biz kimseden dilenerek yardım istemiyoruz. Bizler acınarak bakılan insanlar değil sadece alnımızın teriyle ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz ve bizim gibi olanların hayata küsmek yerine sıkı sıkı hayata sarılmalarını istiyoruz. Bizler insanların duygularını sömürerek dilenen insanlara karşıyız ve bu bir duygu sömürüsü olması nedeniyle sakatlığı kullanarak dilenenlere sahip çıkılmamasını istiyoruz. Herkes elinden gelen çabayı ve gayreti göstermelidir" dedi.


Engelli olmasına rağmen tuvalet bekçiliği yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Eyüp Üner, "Ben özürlüyüm diye yatıp yardım beklemek yerine elimden geldiği kadar alnımın teri ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Engelimi bahane edip dilenmek yerine aç ölürüm daha iyi. Ben helal yoldan para kazanarak ailemi geçindirmeye çalışıyorum" diye konuştu.


Özürlü olmanın insanın duygularının sömürülmesi anlamına gelmediğini belirten İsmail Buga ise, "Engelimizi kullanarak insanların duygularıyla oynanmaması gerekir. Bu türlü davranışlarda bulunanlar bizlere de aynı gözle bakılmasına neden oluyorlar. Bizler acınacak insanlar değil, bu toplumun birer parçasıyız" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZONGULDAKLI MAWİŞ IP: 78.175.233.xxx Tarih : 5.09.2008 22:50:42

helal olsun kardesım size ınsanlara en güzel dersı werdınız corumlulara helal olsun