2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Ensar’ın Başkanı için yeni suçlama

Cinsel istismar suçundan tutuklanan Çorum Ensar Vakfı Şube Başkanı Z.İ.’nin, 1990’larda görev yaptığı Karamürsel İmam Hatip Lisesi’nden de kızlara sarkıntılık yaptığı gerekçesiyle Gölcük’e sürüldüğü iddia edildi.

Reşit olmayan genç kızlara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Çorum Ensar Vakfı Şube Başkanı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Z.İ.’nin, eski görev yeri olan Karamürsel İmam Hatip Lisesi’nden de “kız öğrencilere sarkıntılık yaptığı” gerekçesiyle uzaklaştırıldığı ileri sürüldü.

Yerel Kocaeli gazetesinin yazarı ve Karamürsel temsilcisi Abdullah Karagöz, Z.İ.’nin 1990’da önce Karamürsel Lisesi’nde, daha sonra ilçedeki İmam Hatip Lisesi’nde görevlendirildiğini belirtti.

Karagöz, “İmam Hatip’e geçtikten sonra kız öğrencilere sarkıntılık ediyor. Bu ortaya çıkınca okul yönetimi kendisini istemiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü de, Karamürsel’den sürerek, Gölcük’te görevlendiriyor. Okul ve aileler, okulun adı çıkmasın diye, olayı adliyeye taşımamışlar” diye konuştu.

‘Toplumsal baskı var’
Bu arada, Z.İ.’nin tutuklanmasında önemli rol oynayan imam kızları E.Y. (15) ile E.G.’nin (16) ifadelerinin alınması sırasında, yaşlarının küçük olması nedeniyle bir psikolog da bulundu.

Psikoloğun, Emniyet’te verdiği ilk ifadesini savcılıktaki ikinci ifadesinde değiştiren E.G. ile ilgili olarak savcılığa, “Toplumsal baskı nedeniyle ifadesini değiştirmiş olabilir” dediği belirtildi.

Ensar Vakfı Genel Merkezi’nin internet sitesine konulan bir açıklamada, Z.İ. ile ilgili haberlerde vakfın adının yer almasının mütevelli heyetini gönülden yaraladığı vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi: “Z.İ., Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı değildir. 13 Mayıs 2008’de istifa etmiştir.” Çorum’daki kaynaklar, İ.’nin haziran ve temmuzda yapılan birçok etkinlikte vakıf başkanı sıfatıyla bulunduğunu belirtti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 12:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?