8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Erkal ve Kıraç festivale renk

Hitit Medeniyeti ve Çorum'un tanıtımı için 26 yıldır düzenlenen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali, bu yıl kapılarını 27. kez ziyaretçilerine açtı.

Yurt içi ve yurt dışından ekiplerin katılımıyla renklenen festival, kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. 5-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan fuar ve festival, Hitit Medeniyeti'yle Çorum'un sosyal, kültürel ve ekonomik yönden tanıtımını sağlıyor. 26 yıldır Belediye ve Valilik tarafından gerçekleştirilen festival çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Hitit Fuar ve Festivali, her yıl olduğu gibi bu yılda Saat Kulesi Meydanı'ndan kortej yürüyüşüyle başladı. Bosna Hersek, Gaziantep Çorum Hattuşa Gençlik Spor, Silifke Belediyesi Halk Oyunları, Ankara, Aydın'dan gelen halk oyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen kortej, bando takımı eşliğinde Gazi Caddesi boyunca yürüyüş yaptı. Saat Kulesi'nden başlayan yürüyüş Atatürk Anıtı'nda son buldu. Çorum Sanayi Fuarının açılmasının ardından Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'nda festivalde yer alan halkoyunları gösterileri vatandaşlara neşeli dakikalar yaşattı.

Akşam ise ünlü sanatçılar Duygu Koçak, İbrahim Erkal ve Kıraç verdikleri konserle festivale renk kattı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, festivalin Çorum'da il ile ilçeler arasında köprü oluşturarak, birlik ve beraberliğin daha çok pekiştirilmesini sağladığını söyledi.

Atlamaz, "Çorum'un ihtisas fuar merkezi olması için kapasite arttırması çalışmaları sürüyor. Çorum, sadece sanayiyle değil, kültür ve sanat çalışmaları, spor aktiviteleri ve çevresel çalışmaları ile bölgesinde adından sıkça söz ettirmiştir. Biz şehri daha ileri götürmek için halkımızla birlikte çalışarak kentimizi geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 18:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve karakaya IP: 88.228.43.xxx Tarih : 7.07.2007 13:24:23
bence çok güzeldi kıraçın çoruma gelmesi bizim için bi avantaj oldu