8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Ermeni gerçeği arşivlerde

Çorum Belediyesi, Ermenilerin Türklere yaptığı katliam belgelerini Kent Arşivinde sergiliyor.
Arşive kazandırılan kitaplarda, Ermeni gerçeği belgelerle ortaya konuyor. Ermenilerin 1915 yılında Türklere yaptıkları katliam açıkça belgelerle kanıtlanırken, o dönem yaşamış kişilerin bilgileri ve Osmanlı İmparatorluğu'nun bölge komutanları ile yazışma belgeleri yer alıyor.
Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın girişimleri sonucu Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nden "Ermeni Gerçeği" arşivi temin edildi. Belediye kent arşivine kazandırılan kitaplar arasında 4 ciltlik Yunan Mezalimi, 4 cilt Osmanlı Belgelerinde Ermeni-İngiliz İlişkileri, Kafkaslarda ve Anadolu'da Ermeni Mezalimi, 2 cilt Bosna-Hersek bibliyografyası, The Armonias Problem, Belgelerle Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bulgar ilişkisi olmak üzere toplam 13 cilt kitap arşive konuldu.
Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Ermeni gerçeğini herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, "En doğru ve gerçek Ermeni Türk ilişkilerinin belgelerle ortaya konduğu Osmanlı Arşivini Çorum'a kazandırdık" dedi.
Başkan Atlamaz, vatandaşların Kent Arşivine gelerek Ermenilerin Türklere yaptıkları katliamlar, işkence belgelerini görme ve öğrenme imkanı bulacaklarını söyledi. Türklerin sözde soykırım yaptığı iddialarına en güzel cevabı veren belgelerin burada bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Atlamaz, gelecek nesillerin Ermeniler ve Türkler arasında yaşanan olayları en doğru şekilde öğrenme imkanı bulabileceklerini anlattı.
Geçmiş tarihe sahip çıkılması ve olayları gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması gerektiğini belirten Turan Atlamaz, şöyle konuştu: "Ermeni gerçeği arşivlerinin çıkarılması ve her vatandaşın inceleme imkanına sunulması önemli. Sözde soykırım söylentilerinin ne kadar doğru olduğu, kimin soykırım yaptığı belgelerle ortaya konulmuştur. Türklere yönelik soykırımlar, katliam ve işkenceler belgelerle ispatlanmış ve yüzlerce vatandaşımızın nasıl öldürüldüğü, kadın, çocuk yaşlı demeden hunharca nasıl katledildiği asıl soykırımın Ermeniler tarafından yapıldığı gözler önüne serilmiştir."
iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 11:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?